Un diputat de Vox diu «fill de puta» a Aragonès a l’hemicicle

  • Borràs atura el ple i dona l’oportunitat de rectificació al polític d’extrema dreta

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ultradreta ha demostrat aquest dimecres tenir, també, pèssimes formes al Parlament. El diputat de Vox Antonio Gallego ha insultat greument el president Pere Aragonès al dir-li «fill de puta» durant el transcurs de la sessió de control al Govern i al cap de l’Executiu. 

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, al tenir noticia del succès, ha aturat el ple i ha donat l’oportunitat a l’insultant de rectificar i demanar disculpes. Gallego així ho ha fet, tot i que quan es disposava a explicar o justificar el perquè de l’exabrupte, Borràs li ha tret l’ús de la paraula: «No justifiqui vostè l’insult», ha dit.

En el seu primer torn, Ignacio Garriga, líder català del partit ultra, ha demanat a Aragonès que li respongués dirigint les mirada al grup verd. El president, per mostrar el total menyspreu que sent cap a la força d’extrema dreta, sol donar-los l’esquena, una manera de dir que els respon poc menys que per obligació reglamentària.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, Aragonès tampoc s’ha girat, fet que ha provocat l’enuig ultra.

El passat 1 de desembre, qui va explotar, però mantenint sempre les formes, va ser el mateix president. Després d’una menció de Garriga als ‘menas’, en els termes xenòfobs que sol fer-ho, Aragonès va demanar l’aïllament polític de Vox.