Resolució judicial

Salvador Esteve, expresident de la Diputació de Barcelona, absolt de corrupció

  • Les subvencions sota sospita, com ara a la Pimec, queden exonerades de qualsevol mena d’irregularitat

zentauroepp28331525 barcelona 13 01 2015 declaraciones tema cohecho oriol pujol 180524094440

zentauroepp28331525 barcelona 13 01 2015 declaraciones tema cohecho oriol pujol 180524094440

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona ha absolt l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve per un cas de presumpta corrupció relacionat amb subvencions a determinades entitats.

Notícies relacionades

Segons la resolució judicial, el jutjat decreta el sobreseïment de tots els investigats en l’anomenat cas Voltia. La jutge conclou que, en relació amb les subvencions de la diputació a diverses entitats, les declaracions dels investigats posen en relleu «la inexistència de pressions per informar de les adjudicacions dels contractes públics controvertits, circumstància que ve a excloure l’existència d’irregularitats en la seva concessió», per la qual cosa es determina l’arxivament del cas.

També s’arxiva el cas de la Pimec

El mateix ha decretat la jutge pel que fa a les subvencions de la diputació a la Pimec i aliances estratègiques al Marroc. La magistrada decreta el sobreseïment de la investigació sobre aquestes partides econòmiques ja que tant la declaració dels investigats com dels testimonis porta a concloure la inexistència de pressions per aquestes concessions i es conclou que no hi ha hagut irregularitats, com ja havia plantejat el ministeri fiscal.

Temes:

Diputacions