Cantàbria

La Guàrdia Civil expedienta tres agents pel crim masclista de Liaño

Un dia abans de l’assassinat d’Eva Jaular, de 40 anys, i la seva filla d’11 mesos, la dona va trucar a l’institut armat perquè la seva exparella havia trencat l’ordre d’allunyament

La Guàrdia Civil expedienta tres agents pel crim masclista de Liaño
1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha obert un expedient disciplinari, per una possible falta greu, a dos agents i un sergent que van intervenir en el cas de la dona presumptament assassinada per la seva exparella a la localitat càntabra de Liaño de Villaescusa després de trencar l’ordre d’allunyament.

L’institut armat va obrir una informació reservada el mateix dia en què van aparèixer mortes Eva Jaular, de 40 anys, i la seva filla d’11 mesos per aclarir l’actuació dels agents, ja que un dia abans del crim la dona va trucar a la Guàrdia Civil perquè la seva exparella havia trencat l’ordre i una patrulla va acudir a la vivenda.

La Delegació del Govern a Cantàbria ha confirmat aquest dimarts a EFE l’obertura d’un expedient a tres guàrdies civils per una possible falta recollida en el règim disciplinari del cos.

Segons la Guàrdia Civil, l’expedient, que tardarà mesos a resoldre’s, és un mecanisme intern que es posa en marxa quan després de la informació reservada s’ha apreciat algun tipus de negligència en el compliment de les obligacions professionals.

Notícies relacionades

L’instructor de l’expedient pot proposar o no una sanció, que després ha de ser ratificada per una instància superior.

El presumpte autor de la mort d’Eva Jaular i la seva filla declararà aquest dimecres, en fase d’instrucció i a petició de la seva defensa, davant el titular del Jutjat de Violència contra la Dona número 1 de Santander.