Junta d’Andalusia

Juanma Moreno: «Si el PSOE i Vox continuen volent forçar eleccions, ho aconseguiran»

Sobre la possibilitat de governar amb l’extrema dreta després de les pròximes eleccions, s’ha limitat a dir que espera fer-ho en solitari

Juanma Moreno: «Si el PSOE i Vox continuen volent forçar eleccions, ho aconseguiran»
2
Es llegeix en minuts

El president andalús,Juanma Moreno, ha denunciat aquest divendres que el PSOE i Vox estan en l’actitud d’intentar «fer caure el Govern andalús i forçar les eleccions», i ha advertit que «si segueixen així ho aconseguiran».

En una entrevista a RNE, Moreno s’ha mostrat convençut que els partits de l’oposició estan demostrant que «estan en campanya» electoral i que el seu únic objectiu és «fer caure el Govern i forçar un avanç electoral», una cosa que, segons el seu parer, aconseguiran si no pot tirar endavant lleis i mesures previstes.

N’ha posat com a exemple el ple del Parlament d’aquest divendres de Sanitat i el rebuig dels Pressupostos del 2022, però ha recalcat que la seva intenció ha sigut sempre esgotar la legislatura perquè en aquests moments veurà una negociació dels fons europeus i segueix vigent la pandèmia, sobre la qual queda «molt per fer».

Ha reiterat que encara no ha pensat cap data per convocar els comicis perquè va «partit a partit, pas a pas»,, i el pròxim objectiu és que el seu govern aprovi mesures com un pla de reforç a l’atenció primària, la llei d’economia circular i posteriorment els fons europeus.

El president andalús aspira a governar en solitari tot i que reconeix la dificultat que suposarà treure majoria absoluta, i després de definir el seu projecte com a «única garantia de moderació», s’ha mostrat segur que gran part del centreesquerra no vol a Andalusia «un govern sense arestes i de confrontació».

Sobre la possibilitat de governar amb Vox després de les pròximes eleccions s’ha limitat a dir que espera fer-ho en solitari i no li semblaria malament el resultat d’Isabel Díaz Ayuso a Madrid, i ha admès que Vox té polítiques que en alguns casos no coincideixen amb el PP però en d’altres sí.

Notícies relacionades

«Madrid és un escenari que m’agradaria», ha remarcat Moreno, que ha recordat que en la legislatura hi ha hagut moltes situacions en què s’ha entès amb Vox però aquest partit «des de fa sis mesos ha volgut rebentar la legislatura», mentre ha considerat «difícil» que hi hagi una coalició PP-PSOE.

Segons la seva opinió, una gran coalició amb el PSOE és difícil perquè els socialistes andalusos han deixat de ser autònoms i s’han convertit en una «delegació del sanchisme», que, segons el seu parer, és un model «personal» del seu líder «que ha substituït el PSOE clàssic.