Església catòlica

El Govern reitera el seu suport a les víctimes d’abusos i el PP es nega a investigar

Pablo Montesinos assegura que és un tema que «no competeix» a les Corts Generals

El Govern reitera el seu suport a les víctimes d’abusos i el PP es nega a investigar
1
Es llegeix en minuts

La portaveu del Govern espanyol,Isabel Rodríguez, ha insistit aquest divendres en el compromís de la institució amb les víctimes d’abusos sexuals al si de l’Església catòlica.

«El nostre compromís està amb les víctimes, amb resoldre la seva situació, amb donar-los tranquil·litat. Els seus testimonis són preocupants, ens encongeixen l’ànima i estarem sempre al seu costat», ha remarcat.

Davant la pregunta de si el Govern avala la creació al Congrés d’una comissió d’investigació sobre aquesta qüestió, com han plantejat Unides Podem, ERC i EH Bildu, s’ha remès a les declaracions del portaveu del PSOE en aquesta cambra, Héctor Rodríguez, que va dir que el seu partit ho està estudiant.

La també ministra de Política Territorial ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la planta d’Aernnova a la localitat alabesa de Berantevilla (Àlaba).

«No competeix»

El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Montesinos, ha criticat aquest divendres la iniciativa d’Unides Podem, EH Bildu i ERC perquè s’obri al Congrés una comissió que investigui els abusos sexuals a l’Església perquè és un tema que «no competeix» a les Corts Generals.

«No estem a favor de traslladar a les Corts un assumpte que no competeix a les comissions d’investigació perquè s’hauria d’abordar en el marc judicial», ha apuntat Montesinos, que demanava que es deixés que la justícia investigui.

En aquest sentit, Montesinos ha assenyalat en una entrevista a en TVE, recollida per Europa Press, que les comissions d’investigació es porten a terme per controlar el Govern i no per altres qüestions, cosa que anirà «en contra del reglament de la Cambra Baixa».

Notícies relacionades

«El PSOE s’està tornant a enredar perquè els socis de la investidura estan intentant no sé quins temes», ha criticat Montesinos, que també ha criticat que els socis del Govern estiguin «pervertint» els objectius de les comissions

Així, ha demanat als socialistes que es deixin d’«ambigüitats» i que expliquin que les comissions s’utilitzen per controlar l’Executiu. Amb tot, Montesinos ha aprofitat per exigir al president de l’Executiu, Pedro Sánchez, que comparegui al Congrés per donar explicacions de la situació actual d’Espanya. «El Govern és al·lèrgic al control parlamentari», ha conclòs.