Tribunals

La Policia no pot accedir a la targeta SIM de Dina Bousselham, segons l’informe

La memòria electrònica de la que va ser assessora de l’exsecretari general de Podem, Pablo Iglesias, està «destruïda», tal com s’ha comunicat al jutge

La Policia no pot accedir a la targeta SIM de Dina Bousselham, segons l’informe

EFE / ROMÁN G. AGUILERA

1
Es llegeix en minuts

La Policia ha comunicat al jutge que investiga a l’Audiència Nacional el cas Villarejo, Manuel García Castellón, que li ha sigut impossible accedir a la memòria electrònica de Dina Bousselham, segons expliquen fonts jurídiques a ‘El Periódico de España’, que destaquen que la targeta estava «destruïda». D’aquesta forma s’allunya la possibilitat que l’exsecretari general de Podem Pablo Iglesias pugui ser imputat per un delicte de danys informàtics, tal com va proposar el mateix magistrat al Tribunal Suprem, òrgan judicial en què era aforat el llavors diputat de la formació morada.

Els agents han presentat el seu informe pericial després d’intentar durant un any accedir de forma infructuosa a la targeta micro SD que la mateixa Dina Bousselham va entregar a l’instructor després de declarar com a perjudicada en una peça separada del cas Tàndem.

Notícies relacionades

En concret, va prestar testimoni com la víctima del robatori d’un telèfon, el contingut del qual va ser difós per diferents mitjans de comunicació. A més, en el registre que va realitzar la Policia de la vivenda del comissari José Manuel Villarejo es va trobar una còpia de la targeta telefònica que havia sigut sostreta.

Però al canviar en diverses ocasions la versió dels fets, García Castellón va elevar una exposició raonada al Tribunal Suprem contra Iglesias i contra la que va ser la seva assistent al Parlament Europeu, entre d’altres. El jutge va ordenar a la Policia que mirés d’accedir a la memòria electrònica amb la intenció de portar a terme les instruccions del Tribunal Suprem, que li va comminar que esgotés la investigació. L’alt tribunal també va considerar necessària una nova declaració de Dina Bousselham, que encara no ha tingut lloc.