Compareixença al Congrés

Albares demana unitat política i avisa: Espanya defensarà «amb fermesa» la legalitat en la crisi d’Ucraïna

  • El ministre remarca que Rússia és una «amenaça» que no es pot «minimitzar» i que les seves demandes són «inacceptables» per a Occident

Albares demana unitat política i avisa: Espanya defensarà «amb fermesa» la legalitat en la crisi d’Ucraïna

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Rússia és una «amenaça» per a Europa i per al món. Les seves demandes a Occident per «aïllar Ucraïna» són «inacceptables», i ara la resposta dependrà dels passos que faci Moscou. I, davant aquesta eventualitat, el Govern ja avança que actuarà «amb fermesa» en defensa de la «legalitat internacional». No concreta encara com, perquè vol concertar tota acció amb els socis europeus i de l’OTAN, i amb els EUA, però també perquè considera que la «incertesa» és una estratègia de «dissuasió» davant Vladímir Putin i perquè l’accent, en aquesta fase, està posat en el «diàleg» i en la diplomàcia.

Aquests van ser els carrils sobre els quals va discórrer la compareixença urgent, aquest dimarts i al Congrés, del titular d’Exteriors, José Manuel Albares. El ministre va combinar dos objectius: ser «molt clar» respecte a la situació «greu» que passa Europa i el risc per a la seva seguretat i que Espanya no es pot «desentendre» dels seus compromisos amb els seus aliats i amb la Unió, i reclamar a la Cambra baixa «unitat». «Unitat a Espanya» entre els partits polítics, igual que s’ha aconseguit «unitat» a Europa i en la relació transatlàntica amb els Estats Units.