Acte a Granada

Pedro Sánchez reivindica un govern socialista a Andalusia per aconseguir «el canvi que necessita i mereix»

«Tens tot el partit amb tu», li diu a Espadas, candidat del PSOE a la Junta

Pedro Sánchez reivindica un govern socialista a Andalusia per aconseguir «el canvi que necessita i mereix»

EUROPA PRESS / ÁLEX CÁMARA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut aquest dissabte que Andalusia «no es resignarà amb el que té» i que «vol més» per poder «avançar», i ha reivindicat un govern socialista al capdavant de la Junta d’Andalusia perquè aconsegueixi el canvi que «mereix i necessita», afirmant que aquesta terra té en el Govern d’Espanya el seu «millor aliat».

Són les paraules de Pedro Sánchez durant l’acte de presentació oficial de la candidatura del secretari general del PSOE-A, Juan Espadas, a la Presidència de la Junta en les pròximes eleccions andaluses celebrat al Palau de Congressos de Granada, amb un aforament limitat a mil persones per la pandèmia.

El secretari general dels socialistes ha traslladat a Juan Espadas el suport del partit en el que ha sigut el tret de sortida de la seva candidatura de cara als pròxims comicis autonòmics, encara sense data. «Tens tot el partit amb tu per aconseguir el canvi que Andalusia mereix, necessita i vol, de la mà d’una opció progressista i andalusista» com la que, segons ha dit, representa Juan Espadas i el PSOE a Andalusia.

El president del Govern ha aprofitat la seva intervenció per defensar el «compromís» de l’Executiu central amb Andalusia, tant en el repartiment de fons covid i europeus com desgranant els diferents projectes que està impulsant en cada una de les seves províncies.

Ha defensat que el 2020 es van transferir, a més dels recursos propis que li pertanyen a la Junta d’Andalusia pel sistema de finançament autonòmic, més de 2.000 milions d’euros per fer front a les despeses generades per la covid, igual que el 2021.

Recursos i projectes

Però «no només són els recursos», ha matisat, al·ludint també als gairebé 1.900 milions d’euros transferits a la Junta d’Andalusia –del Pla de Recuperació– «per impulsar el canvi de model productiu», sinó que també ha remarcat els projectes que el Govern central està posant en marxa «en totes i cada una» de les províncies andaluses «reconeixent la diversitat territorial» com una «riquesa» del poble andalús.

S’ha referit, per exemple, a l’AVE d’Almeria; a l’aposta per Granada perquè sigui la seu de l’accelerador de partícules; a l’ampliació de l’aeroport de Sevilla; a la base logística militar de Còrdova i a l’aposta per l’Expo de Màlaga.

«Tenim un projecte per a Andalusia i per a cada una de les seves províncies. ¿Què és el que necessitem? Doncs un govern socialista, és a dir, progressista i andalusista, que és el que representa Juan Espadas i el Partit Socialista Obrer Espanyol a Andalusia», ha remarcat Pedro Sánchez, entre aplaudiments de l’auditori.

Notícies relacionades

Per acabar de reivindicar el compromís del Govern central amb Andalusia, Pedro Sánchez ha destacat que quan acabin aquests quatre anys de legislatura des de l’actual Govern s’hauran transferit a aquesta comunitat un 33% més de recursos que en els quatre anys de Mariano Rajoy a la Moncloa. Això li ha permès assegurar que «el poble andalús no tindrà millor aliat que el Govern d’Espanya per aconseguir l’Andalusia que vol», informa Europa Press.

A l’acte d’aquest dissabte també han acudit els ministres de Sanitat (Carolina Darias), d’Agricultura, Pesca i Alimentació (Luis Planas) i el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, a més de tots els membres andalusos de l’Executiva i l’exvicepresidenta del Govern Carmen Calvo, entre d’altres.