Eleccions a Castella i Lleó

García Egea espera que Mañueco no necessiti Vox, però eludeix vetar el candidat homòfob

  • El secretari general del PP vol que el candidat a les eleccions del 13 de febrer pugui repetir la victòria devastadora d’Ayuso i que els ultres no li exigeixin entrar a l’Executiu

García Egea espera que Mañueco no necessiti Vox, però eludeix vetar el candidat homòfob

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP aspira a repetir a Castella i Lleó la victòria contundent que va obtenir Isabel Díaz Ayuso a Madrid al maig, perquè, fins i tot necessitant a Vox per poder aconseguir la investidura d’Alfonso Fernández Mañueco, el suport dels ultres pugui ser tan limitat que no sigui necessari convidar-los a compartir Govern. Les enquestes per ara acompanyen aquest desig dels populars, que estan aprofitant les declaracions polèmiques del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre les macrogranges per mobilitzar-ne l’electorat.

«Crec que Mañueco governarà en solitari. Castella i Lleó mereix un Govern en solitari», ha declarat en una roda de premsa aquest dimarts el número dos dels populars, Teodoro García Egea. La premsa li ha plantejat si la direcció, malgrat haver pactat amb Vox en moltes altres comunitats i ajuntaments, s’ha plantejat en aquest cas vetar qualsevol negociació amb la formació ultra en aquesta autonomia tenint en compte que presenta un candidat, Juan Manuel García-Gallardo, que ha hagut d’esborrar una rastellera de tuits racistes i homòfobs de les xarxes socials després de ser designat. Segons García Egea, «els espanyols ja han tingut bastant amb l’experiència diversos governs asseguts al mateix Consell de Ministres», amb referència al de Pedro Sánchez, i Mañueco ha de poder desenvolupar «el seu programa». El secretari general ha afegit que és el mateix que fan Ayuso o Alberto Núñez Feijóo, encara que aquest últim pot amb tota la comoditat perquè va treure la quarta majoria absoluta. La presidenta madrilenya va necessitar el suport dels diputats de Vox per a la investidura, però només es va quedar a quatre escons de la majoria absoluta i la formació liderada a la comunitat per Rocío Monasterio no li va exigir entrar a l’Executiu, una cosa que podria canviar a Castella i Lleó.

Notícies relacionades

Quan li van preguntar a García Egea sobre què li sembla García-Gallardo, ha insinuat que no coneix el territori i que, en tot cas, cada partit presenta qui considera. «Li recomano que conegui el territori i escolti molt a la gent», ha afegit.

«Atac contra la marca Espanya»

El secretari general ha continuat la campanya contra Garzón i ha tornat a exigir a Sánchez que el llanci del Govern per l’«atac intolerable a la ramaderia i la marca Espanya». García Egea ha reclamat al cap de l’Executiu que aclareixi si «està amb els ramaders o amb Garzón». «No es pot estar als dos llocs alhora», ha continuat. Respecte a la reforma laboral, ha insistit que el seu partit votarà en contra i ha remarcat que «no tots els empresaris estan d’acord» amb l’acordat entre el Govern, la patronal CEOE i els sindicats UGT i CCOO.