En el judici de les primeres peces

Villarejo assegura que va ser Ana Rosa Quintana qui li va demanar ajuda per «al seu maridet»

  • Qualifica d’«insult a la intel·ligència» que posés per escrit les peticions il·legals que li exhibeix el fiscal

  • L’excomissari al·lega problemes amb la tensió i cansament per aconseguir declarar només al matí

Villarejo assegura que va ser Ana Rosa Quintana qui li va demanar ajuda per «al seu maridet»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

A l’excomissari José Manuel Villarejo no li ha agradat la declaració que va prestar aquest dilluns el marit d’Ana Rosa Quintana, l’empresari Juan Muñoz Tamara, que ha arribat a un acord amb la fiscalia pel qual reconeix les acusacions, i ha aprofitat les preguntes d’Anticorrupció per assegurar que mai va firmar un contracte amb ell, sinó que li va fer un «favor personal», perquè la presentadora li va demanar que ajudés «el seu maridet».

Si en la primera sessió va dir que l’únic acusat que havia mentit al tribunal de l’Audiència Nacional que el jutja per tres dels seus contractes per espiar a rivals i competència havia sigut ell, aquest dimarts ha assenyalat que Ana Rosa que ja «li havia demanat molts favors», com pel «plagi del seu llibre» i el relatiu al seu marit, perquè havia pagat amb «factures falses» i, com que era «més jovenet» que ells, no havia tingut en compte que ella era famosa.

Per si no n’hi havia prou per escenificar el seu enuig per haver implicat el seu fill, que també s’asseu al banc dels acusats, l’excomissari no ha dubtat a afegir que Muñoz «necessitava diner negre per pagar corrupteles» i, en un altre moment, que va ser ell mateix que li va entregar 20.000 euros al seu despatx. En la seva declaració, l’empresari, per a qui el fiscal demana 11 mesos de presó, en comptes dels vuit anys que demanava inicialment, va dir que Villarejo li va proporcionar un vídeo de l’advocat de la persona que li devia diners consumint droga, tot i que ja havia circulat per Marbella.

Proves «fabricades»

El fiscal Miguel Serrano li va fer veure la dificultat de donar crèdit a la seva versió que la seva vida «la monitoritzava» el CNI, que era qui gravava les seves trobades, quan es tractava, segons estava dient, de fer un favor personal. Llavors Villarejo ha dit que els 20.000 euros van ser per a agents dels serveis secrets i ell només va ser un intermediari.

També ha mirat de donar la volta al vídeo de l’advocat Javier de Urquía presentant-lo com una denúncia en defensa de la justícia al fer públic mals hàbits de jutges i fiscals.

Prèviament Villarejo havia qualificat d’«insult a la intel·ligència» els informes que li exhibia la fiscalia en què constaven peticions de trànsit de trucades al comissari Enrique García Castaño, també acusat, llavors cap de la Unitat Central de Recolzament Operatiu (UCAO), en relació amb una altra de les peces que es jutja, la relativa a les hereves de la urbanització de luxe La Finca, pròxima a Madrid.

Notícies relacionades

Segons Villarejo, en contra seu s’estaven fent fabricant proves des del 2013, per això no els donava credibilitat. Ha afegit que el CNI es va interessar per aquest contracte, perquè va ser l’expresident del Govern Felipe González que a través d’un intermediari li va demanar que ajudés la filla gran del propietari de La Finca, ja mort.

L’excomissari ha aconseguit només declarar al matí, perquè durant la primera sessió va dir haver tingut problemes de tensió i «un extrem cansament» a la tarda al seu domicili.