Política

Oltra explicarà a les Corts les dades de menors utilitzades pel PP

  • Els populars havien demanat la compareixença de Puig i Casado eleva el llistó i exigeix mesures a Sánchez

GRAF2542  MADRID  15 03 2018 - La vicepresidenta de la Comunidad Valenciana  Monica Oltra  durante su comparecencia hoy ante la Comision de Investigacion de la Financiacion de los Partidos Politicos del Senado  desde la que el PP indaga sobre las finanzas de las demas formaciones politicas  EFE Chema Moya

GRAF2542 MADRID 15 03 2018 - La vicepresidenta de la Comunidad Valenciana Monica Oltra durante su comparecencia hoy ante la Comision de Investigacion de la Financiacion de los Partidos Politicos del Senado desde la que el PP indaga sobre las finanzas de las demas formaciones politicas EFE Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Consell i titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sol·licitat comparèixer a les Corts per explicar les dades aportades a la Sindicatura de Greuges i que formen part d’un informe que el PP ha utilitzat per criticar la gestió del Botànic al capdavant dels centres de menors. La petició d’Oltra es produeix després que el PP hagi arrencat el curs polític posant la vicepresidenta a la diana i, en concret, amb aquest informe en què es constata que 175 menors sota la tutela de la Generalitat han patit abusos sexuals.

Notícies relacionades

Els populars han utilitzat aquestes dades, que la mateixa conselleria va proporcionar al Defensor del Poble, per atacar Oltra i el Botànic i han denunciat la desprotecció en què, al seu entendre, es troben els menors. De fet, sol·liciten que el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, acudeixi a les Corts. L’estratègia del PP ha generat malestar al Consell i a Compromís, ja que la resolució del Síndic recull els protocols que se segueixen per evitar aquests casos i es puntualitza que la majoria dels abusos es van produir fora dels centres i en cap dels casos l’agressor forma part del personal educatiu o social.

Els populars intenten vincular l’informe a la sentència que va condemnar l’exmarit de Mónica Oltra i pressionen perquè el cas salti a l’agenda nacional. De fet, ahir, van tornar a aconseguir-ho amb un tuit de Pablo Casado exigint mesures a Pedro Sánchez. El mateix dia en què la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso demanava als seus que traguessin l’assumpte dels menors de la picabaralla política després dels casos de noies prostituïdes sota la tutela de la Comunitat de Madrid.

Temes:

Mònica Oltra