Política

El PP llança una ofensiva parlamentària per cessar Alberto Garzón

«S’ha convertit en un autèntic llast», afirma Pablo Montesinos

1
Es llegeix en minuts

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, va anunciar aquest diumenge a la localitat burgalesa de Cavia una ofensiva institucional parlamentària per propiciar el cessament del ministre de Consum, Alberto Garzón, després de les seves declaracions sobre el sector ramader.

Montesinos va fer aquest anunci acompanyat de membres del Partit Popular de Burgos, durant una visita a una explotació ramadera, on va compartir amb els seus responsables impressions sobres les paraules del ministre.

En aquest context, va explicar que la intenció del PP és que es reprovi en tots els parlaments espanyols Garzón, se n’exigeixi el cessament immediat i es defensi la ramaderia, perquè aquests ecos se sentin també a escala internacional.

L’ofensiva es traduirà en mocions a tots els ajuntaments, diputacions i parlaments autonòmics de tot Espanya i es compassarà d’iniciatives específiques al Congrés dels Diputats i el Senat per «ensenyar a Garzón la porta de sortida i defensar els ramaders».

Pablo Montesinos va dir, a més, que amb aquesta acció es pretén conèixer el posicionament de tots els dirigents socialistes davant les declaracions del titular de Consum, de manera que aclareixin si estan amb els productors o amb Pedro Sánchez, a qui va acusar de mantenir Garzón al seu càrrec malgrat que «s’ha convertit en un autèntic llast».

El vicesecretari de Comunicació dels populars va insistir que Alberto Garzón «no ha d’estar ni un minut més al Consell de Ministres» i va vincular la seva continuïtat al fet que «Sánchez estigui d’acord amb ell o que no tingui prou poder polític per cessar un ministre de l’ala de Podem» i així «no plantar cara» a Yolanda Díaz.

Acords d’Estat

Notícies relacionades

En qualsevol cas, Montesinos va ratificar el compromís del Partit Popular amb el sector agrari i ramader i va recordar que el president nacional dels populars, Pablo Casado, ja va presentar a Sánchez una bateria d’acords d’Estat, entre els quals en figurava un per dotar el mercat de més flexibilitat, que és també el que reclamen, segons ha dit, els ramaders.

Després de dirigir-se al president del Govern com «el del no és no», va lamentar que Sánchez no tingui en compte aquest tipus de propostes perquè provenen del Partit Popular, igual com va fer amb el plantejament per impulsar una llei de pandèmies.