Negociació

Aragonès anuncia que la taula de diàleg es reunirà «les pròximes setmanes»

  • «No hi ha temps a perdre per trobar una solució democràtica que permeti als catalans decidir el seu futur», afirma el president de la Generalitat

Aragonès anuncia que la taula de diàleg es reunirà «les pròximes setmanes»
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dissabte que la taula de diàleg entre el seu Executiu i el de Pedro Sánchez es reunirà «les pròximes setmanes».

Ho ha dit en declaracions als periodistes després de visitar l’Ajuntament de Granollers (Barcelona) acompanyat per l’alcalde, Josep Mayoral, després que la portaveu del Govern, Patricia Plaja, anunciés el dimarts que la taula es reunirà a principis d’any, encara sense data tancada.

Per a Aragonès, «al marge de la confiança que s’ha de donar en tot procés de negociació, aquesta ha d’anar acompanyada de concrecions al calendari», i afirma que el Govern manté converses amb el Govern central perquè així sigui. «No hi ha temps a perdre en la recerca de solucions polítiques al conflicte entre Catalunya i l’Estat. No hi ha temps a perdre per trobar una solució democràtica que permeti als catalans decidir el seu futur polític amb absoluta llibertat», ha afegit.

Aliances amb la CUP

Notícies relacionades

Preguntat per la confiança de la CUP després de la seva esmena als comptes catalans, ha respost que aquesta «perd sentit» tot i que assegura que la seva voluntat passa ara per reconstruir les aliances amb els de Dolors Sabater i anar sumant acords en clau social al Parlament.

I sobre les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre la qualitat de la carn que exporta Espanya i sobre les macrogranges, ha considerat que és «una nova polèmica artificial en la qual es volen treure declaracions de context per part de la dreta espanyola».