No mereixen retrets, afirma la ministra

Darias defensa els metges després que Ayuso insinués un boicot

Considera «inadmissible» que «es carregui» contra els sanitaris ara que s’ha desbocat la pandèmia de covid

Darias defensa els metges després que Ayuso insinués un boicot
1
Es llegeix en minuts

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit aquest dimecres que els professionals sanitaris, especialment els d’Atenció Primària, «no mereixen cap retret» i ha considerat «inadmissible» que en aquest moment, en què s’ha desbocat la pandèmia, «es carregui contra ells». Darias ha criticat així, durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern del Congrés, les declaracions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en què insinuava un boicot sanitari i assegurava que estudiarà el que passa als centres de salut perquè en alguns «no agafen el telèfon, pengen o de sobte no hi ha metges».

La titular de Sanitat ha aprofitat una pregunta del diputat Íñigo Errejón, de Més País, sobre les mesures que considera necessàries davant l’avançament de la variant òmicron, per destacar l’esforç que s’ha fet en la sanitat per arribar fins aquí.

I ha afegit que «la columna vertebral dels qui ho han fet possible són els professionals sanitaris, especialment els d’Atenció Primària», que, segons ha dit, «mereixen el nostre reconeixement, el nostre recolzament i cap retret».

Notícies relacionades

El diputat de Més País, per la seva part, ha recordat a la ministra que a la ciutadania espanyola se li ha exigit molt aquests dos últims anys i que ha complert, una cosa que, segons el seu parer, no estan fent els governs.

En aquest sentit, li ha recordat que governar és anticipar-se i que celebrar una Conferència de Presidents 48 hores abans de la nit de Nadal en què s’establiran les regles per a aquell dia «és de tot menys anticipar-se».