Després d’una altra actuació polèmica dels Mossos

Aragonès promet celeritat en el nou protocol antidesnonaments

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Després d’una altra actuació polèmica dels Mossos d’Esquadra, que aquest dilluns van executar el desnonament d’un home i la seva mare, de 72 anys en un pis del centre de Barcelona, el president Pere Aragonès ha promès, en una roda de premsa per valorar la situació de la covid, aplicar «al més aviat possible» el nou protocol d’actuació davant aquest tipus de casos per part del Govern.

Aragonès ha afirmat que «cada desnonament és dolorós» i ha parlat del nou protocol com una eina que permetrà «actuar molt abans» que s’executi l’ordre judicial d’expulsió dels ciutadans dels seus domicilis. «Si els serveis socials poden actuar abans, ens estalviarem molts casos i podrem aplicar alternatives habitacionals o de mediació», ha descrit. Un dels punts del pacte de governabilitat entre ERC i la CUP és una normativa que eviti situacions com la d’aquest dilluns al carrer Roger de Flor de Barcelona.

Notícies relacionades

El president també s’ha referit a la tramitació al Parlament d’una reforma de la llei antidesnonaments catalana que el Tribunal Constitucional va anul·lar per qüestions de forma. Una tramitació que col·lectius com la PAH exigeixen que s’acceleri per evitar casos com el d’aquest dilluns, i que està generant divergències entre ERC i JxCat, socis del Govern. Aragonès ha mostrat el seu desig que aquesta iniciativa es desbloquegi «pròximament».

I quant a la política de vivenda en general ha afirmat que els pressupostos que aprovarà el Govern per a l’any vinent inclouen un «increment molt gran» de les polítiques de vivenda per evitar l’exclusió social.