Escalada verbal conservadora

Aragonès amenaça Casado amb una querella per les seves afirmacions sobre el català a l’escola

  • «¿Es pot tolerar que hi hagi nens que perquè parlen en castellà a l’esbarjo els fiquessin pedres a la motxilla?», es pregunta el líder del PP

  • ¿Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions de no deixar anar els nens al lavabo perquè parlen en castellà?

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que posa en mans dels serveis jurídics de la Generalitat una possible querella contra el líder del PP, Pablo Casado, per afirmar que es discrimina els nens a Catalunya perquè parlen castellà a l’escola.

Aragonès ha titllat les declaracions d’«infames» i «atacs indecents» i ha anunciat que defensaran sempre «la veritat i el professorat». «Deixeu l’educació en pau. Ja n’hi ha prou de mentides. Prou d’aquesta baixesa moral. Prou d’atiar l’odi», ha afirmat en un missatge a Twitter.

El president del PP, Pablo Casado, ha prosseguit aquest divendres amb la seva escalada verbal a causa de la immersió lingüística i ha tornat a teoritzar sobre el que suposadament passa a les escoles de Catalunya, arran d’«haver assenyalat un nen de cinc anys» a Canet de Mar –els pares del qual van guanyar als tribunals un 25% d’escolarització en castellà per al seu fill– i un dia abans de la manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem «amb tots els nacionalistes, que són els socis de Pedro Sánchez».

«¿Es pot tolerar de veritat que a un nen de cinc anys se li demani apedregar i aïllar a classe? ¿Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar els nens al lavabo perquè parlen en castellà? ¿Es pot tolerar que hi hagi nens que perquè parlen en castellà a l’esbarjo els fiquessin pedres a la motxilla? ¿Es pot tolerar que als fills de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional se’ls assenyali a classe i es digui que aquests nens no poden estar integrats?», s’ha preguntat Casado en un acte de partit a Galícia.

Netflix i els Pressupostos

Notícies relacionades

«Tot això és el que estan fent no només ERC, Junts i la CUP, sinó el PSOE, el partit que els fa imprescindibles en l’àmbit nacional i governa amb ells a 40 ajuntaments», ha afegit el líder del PP, que s’ha preguntant si «algú entén» que la negociació dels Pressupostos consisteixi a pagar amb els impostos dels espanyols «plataformes estrangeres perquè produeixin continguts en català».

«¿Per què no es fa en gallec o per fomentar els vins de La Rioja? ¿O per què no es planteja que Netflix hagi de penjar un reportatge del camí de Santiago o del romànic de Palència?», ha emfatitzat Casado, per criticar tot seguit que s’hagi arribat a «aquest nivell d’entossudiment» i que la llibertat d’empresa i el prestigi de la cultura «passi per l’adreçador que demanen els independentistes».