Cita el cap de setmana

‘Governar Catalunya’, el lema del congrés del PSC

Sánchez tancarà el conclave que inicia l’assalt d’Illa a la Generalitat

‘Governar Catalunya’, el lema del congrés del PSC

ACN

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha revelat aquest dilluns el lema del congrés que el partit celebrarà el cap de setmana vinent. Es tracta d’un explícit ‘Governar Catalunya, som-hi’, amb el qual els socialistes volen transmetre que obren una nova etapa amb l’objectiu que Salvador Illa arribi a la presidència de la Generalitat.

«És una conjura de tot el socialisme català per construir una alternativa de govern per acabar amb els blocs i amb la divisió», ha dit la dirigent socialista i alcaldessa de l’Hospitalet Núria Marín, l’encarregada de presentar els detalls del congrés extraordinari que servirà perquè Illa rellevi Miquel Iceta com a primer secretari del partit.

«Volem posar punt final a aquest conflicte polític que només ens ha fet perdre oportunitats. Volem un Govern de progrés, el congrés serà la plataforma de llançament de l’alternativa», ha explicat Marín.

El paper d’Iceta és, precisament, una de les principals incògnites d’un congrés que, fora d’això, es preveu poc mogut. Marín no ha volgut confirmar que Iceta, actual ministre de Cultura, serà nomenat president del partit, però sí que ha dit que «continuarà sent una peça clau» en la formació.

Notícies relacionades

També hi ha interès informatiu per conèixer les cares de la nova direcció. «El nou primer secretari proposarà una nova comissió executiva, que permetrà situar el PSC en les millors condicions per assumir la presidència de la Generalitat. Tenim el millor projecte i aviat tindrem el millor equip», ha afirmat l’alcaldessa de l’Hospitalet.

El conclave, que se celebrarà a Barcelona, permetrà també visibilitzar el bon estat de les relacions actuals entre el PSC i el PSOE, perquè està previst que tanqui el congrés el president del Govern central i líder dels socialistes a Espanya, Pedro Sánchez.