Crisi del coronavirus

El Govern prorroga 14 dies la quarantena als viatgers de zones de risc de l’Àfrica i hi afegeix dos països més

Malawi i Zàmbia s’uneixen a Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue en la llista dels territoris afectats

El Govern prorroga 14 dies la quarantena als viatgers de zones de risc de l’Àfrica i hi afegeix dos països més
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha prorrogat fins al 26 de desembre la quarantena imposada a les persones procedents de diversos països africans considerats d’alt risc per la variant òmicron del coronavirus.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest divendres l’ordre del Ministeri de Sanitat amb aquesta mesura per als vols que arribin a Espanya, amb o sense escales, des de qualsevol aeroport situat a Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.

Igualment ha inclòs les repúbliques de Malawi i Zàmbia entre els països considerats d’alt risc tant per la seva situació epidemiològica com per la proximitat amb els altres països afectats.

En queden exclosos els passatgers en trànsit que siguin residents o titulars de visats de llarga durada de països europeus i estats associats Schengen, Andorra, Mònaco, el Vaticà o San Marino, que es dirigeixin a aquests països, així com el personal aeronàutic necessari per portar a terme les activitats de transport aeri.

Els viatgers afectats per aquesta mesura hauran de guardar quarantena durant els deu dies següents a l’arribada a Espanya o durant tota la seva estada, si aquesta fos inferior a aquell termini. Aquest període podrà finalitzar abans si al setè dia el viatger se sotmet a una prova diagnòstica amb resultat negatiu.

Notícies relacionades

Durant la quarantena s’han de mantenir al seu domicili o allotjament i limitar els accessos de terceres persones.

També han de restringir els desplaçaments als imprescindibles, com adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat, assistència a centres de salut o per causes de força major.