Va aprofitar la bonhomia dels seus veïns

Així va estafar la solidaritat ciutadana: es queda amb 15.000 euros per a les víctimes del volcà de La Palma

Es va fer passar per un gestor d’una falsa associació solidària i va aportar tres contenidors per carregar-los

Després de demorar-se el transport, l’associació afectada va contactar amb ell per conèixer els motius del retard, i va rebre com a resposta un vídeo en el qual es veia diverses persones realitzant una descàrrega i repartiment d’estris.

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha informat aquest divendres que ha detingut un home a Tenerife com a autor d’un delicte d’estafa per apropiar-se de donacions de La Palma valorades en 15.000 euros i vendre-les en botigues de segona mà.

El detingut va oferir la seva ajuda a una associació benèfica de Tenerife per traslladar fins a La Palma els estris i el menjar que havia aconseguit recollir, precisa la Guàrdia Civil.

El presumpte estafador es va fer passar per un gestor d’una falsa associació solidària i va aportar tres contenidors per carregar-los amb totes les donacions.

Després de demorar-se el transport, l’associació afectada va contactar amb ell per conèixer els motius del retard, i va rebre com a resposta un vídeo en el qual es veia diverses persones realitzant una descàrrega i repartiment d’estris. No obstant, les imatges eren antigues i no corresponien amb cap trasllat real a l’illa de La Palma.

Notícies relacionades

Els investigadors han comprovat que els contenidors es troben al mateix lloc on van ser omplerts, a la localitat de San Isidro.

Guàrdies civils de Granadilla d’Abona han portat a terme diversos registres autoritzats pel jutjat d’instrucció número 4 de l’esmentada localitat.