Consell Executiu

Creu de Sant Jordi per a Putellas, Gasol, Ibáñez, Molinero i Terribas

  • L’Executiu demana que es descarregui una sola vegada el passaport Covid a fi d’evitar sobrecarregar el sistema

Creu de Sant Jordi per a Putellas, Gasol, Ibáñez, Molinero i Terribas

YOAN VALAT/EFE

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha distingit aquest dimarts 20 personalitats i 10 entitats amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que concedeix la Generalitat. Entre els premiats destaquen la flamant Pilota d’Or Alexia Putellas i el recentment retirat jugador de bàsquet Pau Gasol. Així mateix, el Consell Executiu, a proposta de la Conselleria de Cultura, també concedeix la insígnia al dibuixant Francisco Ibáñez, pare dels immortals ‘Mortadel·lo i Filemó’ i els comunicadors Justo Molinero i Mònica Terribas. Entre les entitats i col·lectius sobresurten el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i el grup musical Els Pets

D’entre la resta de distingits hi ha l’empresària i promotora cultural Mariona Carulla, que es va fer càrrec del Palau de la Música després de destapar-se la corrupció de l’època de Fèlix Millet; l’actriu i productora teatral Anna Rosa Cisquella i la muntadora cinematogràfica Elena Jaumandreu, entre d’altres.

Abans de res, molta calma

D’altra banda, l’Executiu ha demanat «calma i tranquil·litat» davant la psicosi generada pel descobriment d’una nova variant de la Covid-19, l’òmicron, i els rumors que arriben de la seva perillositat. Per la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, és «essencial que esperem a tenir més informació contrastada davant una variant que difícilment serà l’última». Més enllà de recomanar la vacunació i les més elementals mesures de protecció (higiene, mascareta i distància social), Plaja va demanar als ciutadans que tendeixin a descarregar només una vegada el seu passaport Covid i que se’l guardin, ja que, altrament, sobrecarreguen el sistema.

Notícies relacionades

Des de dimarts passat, dia en què el Govern va aprovar l’ampliació de l’ús del passaport Covid més enllà de l’oci nocturn, s’han produït 2,5 milions de descàrregues, va informar la portaveu.

Plaja no va aportar cap novetat sobre els dos possibles casos de contagi per la variant òmicron que es troben sota estudi a l’hospital de Bellvitge