Crisi migratòria

Dos morts i quatre desapareguts al bolcar una pastera a 130 km de Gran Canària

Es tracta d’una embarcació que va ser albirada de matinada per la Guardamar Polimnia

Dos morts i quatre desapareguts al bolcar una pastera a 130 km de Gran Canària
1
Es llegeix en minuts

Dues persones han mort i quatre més han desaparegut a l’Atlàntic al bolcar de matinada una pastera amb 41 immigrants d’origen magribí a bord a uns 130 quilòmetres al sud de Gran Canària quan se’ls aproximava un barco de Salvament Marítim, abans que els prestés ajuda.

Segons han informat a Efe fonts d’aquesta societat estatal, es tracta d’una pastera que va ser albirada per la Guardamar Polimnia sobre la 1.05 hores, quan tornava a Arguineguín després d’haver rescatat 46 homes subsaharians en un cayuco a 280 quilòmetres de l’illa.

La pastera va bolcar quan la Guardamar s’acostava a ella, abans que s’iniciés la maniobra de rescat, en una situació de mala mar, amb onades de dos metres i ratxes de vent de 37 km/h.

Al notificar-se l’accident, Salvament Marítim va enviar immediatament cap a la zona l’helicòpter de rescat Helimer 204, l’avió Sasemar 102, la Salvamar Macondo (el seu barco més ràpid a les Canàries) i a un altre barco que es trobava als voltants, perquè s’afegissin a les tasques de rescat dels nàufrags.

La Guardamar Polimnia va poder recollir 35 homes d’origen magribí amb vida i el cos d’un mort, mentre que l’Helimer 204 va localitzar a l’aigua un altre cadàver, que va traslladar a terra.

El testimoni dels supervivents indica que a bord de la pastera anaven 41 persones, per la qual cosa hi ha quatre desapareguts, han indicat les fonts de Salvament Marítim.

Notícies relacionades

Aquest accident es va produir quan la Guardamar tornava a Arguineguín amb 46 homes d’origen subsaharià que havia socorregut a 277 quilòmetres al sud de Gran Canària, després que un veler informés que els havia vist en un cayuco.

La Guardamar Polimnia ha arribat a Arguineguín sobre les 7.30 hores amb els 81 homes de les dues embarcacions i el cadàver del mort que va poder localitzar al mar.