Coordinació Estat-autonomies

La Generalitat acudirà a la reunió prèvia de la conferència de presidents

  • La presència de Vilagrà a Madrid divendres no garanteix la participació d’Aragonès en el conclave del gener a La Palma

La Generalitat acudirà a la reunió prèvia de la conferència de presidents

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, participarà divendres en la reunió prèvia preparatòria de la cimera de presidents autonòmics que està prevista per al mes de gener a La Palma (Canàries), segons ha pogut saber aquest diari. En la cita de divendres les autonomies estaran representades pels respectius consellers de presidència, que són els que han de determinar l’ordre del dia. La presència de Vilagrà a Madrid divendres no garanteix, amb tot, la participació de Pere Aragonès en la cimera ja que, segons fonts del Govern, això dependrà, precisament, de l’ordre del dia, és a dir, dels temes a tractar.

Notícies relacionades

L’última reunió de presidents autonòmics amb el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, va tenir lloc l’agost a Salamanca i Aragonès va ser l’únic líder absent. La següent cita estava prevista per al mes de desembre, però finalment el mateix Sánchez va anunciar, aquest cap de setmana, que es retardava fins a principis del 2022.

El viatge de Vilagrà a Madrid arribarà tot just quatre dies després del malestar creat a la part republicana del Govern per les paraules del diputat de Junts, Joan Canadell, que, en el ple de pressupostos va acusar Aragonès i ERC de pretendre un «gir autonomista».