Viatge a Brussel·les

Illa explica a la UE que la situació a Catalunya «avança en la direcció correcta»

  • El líder del PSC insisteix que decidirà en l’últim moment si presenta esmena a la totalitat als pressupostos catalans

Illa explica a la UE que la situació a Catalunya «avança en la direcció correcta»

PSC

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Salvador Illa ha conclòs aquest dijous la seva visita de dos dies a Brussel·les, on ha mantingut trobades amb representants comunitaris de primer nivell. Abans de tornar a Barcelona, el primer secretari electe del PSC s’ha reunit amb l’exprimer ministre italià i secretari nacional del Partit Democràtic, Enrico Letta.

Durant aquestes reunions, el líder del PSC ha transmès la seva opinió que la situació política a Catalunya està «avançant en la direcció correcta» i ha remarcat la «importància del diàleg, també entre catalans».

A més de veure’s amb Letta, s’ha vist en l’última jornada del seu viatge amb Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials de la UE, i amb Iratxe García Pérez, presidenta del grup socialista al Parlament europeu. El líder del PSC també es va reunir amb l’alt representant per a la política exterior, Josep Borrell, el d’Ocupació Nicholas Schmit, i la comissària de Sanitat, Stella Kyriakides.

Dimecres, Illa també va abordar el projecte de pressupostos per al 2022 elaborat pel Govern i remès aquest dimarts al Parlament, que segons la seva opinió és «molt millorable». Va afirmar que la seva formació no decidirà «fins a l’últim moment si presenten o no una esmena a la totalitat». Segons el líder de l’oposició al Parlament, un criteri rellevant a l’hora de dir la seva posició sobre els comptes de l’any vinent –el termini per presentar esmenes expira el 19 de novembre– serà l’actitud del Govern que lidera Pere Aragonès.

Notícies relacionades

Illa va insistir que el Govern haurà d’«escollir entre la radicalitat de la CUP o una recuperació econòmica amb justícia social, que és el que planteja la nostra formació política, la centralitat del PSC». És a dir, «o radicalisme o centralitat». Segons l’opinió de l’exministre de Sanitat, Catalunya «no pot perdre més temps» ni retardar les decisions perquè «amb un govern de dues formacions polítiques que porten sis anys» al capdavant de Catalunya, que han tardat tres mesos a fer una investidura i «que porten cinc mesos en el Govern, les idees s’han de tenir una mica clares».

«A mi aquest joc de la majoria de la investidura que sí, que no, que ara fem assemblees, que ara discutim, crec que Catalunya no es mereix això. Nosaltres a això no jugarem», ha dit remarcant que la situació no està bé i advocant per aprofitar els recursos econòmics del pla de recuperació finançat amb el Fons Next Generation EU.