Es reunirà amb Macron

Kamala Harris arriba a París per reforçar la relació bilateral

  • El viatge es produeix quan la tempesta política ja ha amainat: el passat 29 d’octubre a Roma, en la vigília de la cimera del G-20, els presidents de França i dels Estats Units, Emmanuel Macron i Joe Biden, van segellar la seva reconciliació

Kamala Harris arriba a París per reforçar la relació bilateral

Reuters

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta nord-americana Kamala Harris va iniciar aquest dimarts a París una visita que té per objectiu reforçar la relació després de les tensions bilaterals per la venda de submarins nuclears nord-americans a Austràlia.

El viatge es produeix quan la tempesta política ja ha amainat: el 29 d’octubre passat a Roma, en la vigília de la cimera del G-20, els presidents de França i dels Estats Units, Emmanuel Macron i Joe Biden, van segellar la seva reconciliació en la que va ser la seva primera reunió després d’aquesta crisi desencadenada al setembre. «Estic desitjant tenir molts dies de discussions productives que reforcin la nostra relació», va dir Harris, que està acompanyada del seu marit, Douglas Emhoff.

Abans de la seva arribada, Harris havia destacat que l’aliança amb França és la més antiga dels Estats Units i una de les més sòlides, i va assenyalar que volia parlar amb Macron del treball conjunt sobre els reptes actuals més urgents, des de la crisi climàtica i sanitària a altres qüestions de seguretat regional.

Dia dels veterans

Notícies relacionades

Aquest dimecres, que és la vigília tant del Dia dels Veterans als EUA com de la commemoració de l’armistici de la Primera Guerra Mundial a França, Harris i el seu marit han visitat el cementiri de Suresnes, on hi ha enterrats centenars de soldats nord-americans morts durant aquesta contesa. Després d’això, ha mantingut una reunió a l’Elisi amb Macron de la qual no han transcendit declaracions.

Dijous s’afegirà a París a la celebració de l’armistici i participarà en l’obertura del Fòrum de la Pau, trobada internacional que impulsa el multilateralisme. Abans de tornar a Washington, la vicepresidenta nord-americana intervindrà divendres en la Conferència Internacional sobre Líbia, centrada en la situació en aquest país, que té programades eleccions presidencials per al pròxim 24 de desembre.