Renovació de TC

Dues diputades d’Unides Podem es rebel·len contra el suport a Arnaldo

Gloria Elizo i Meri Pita, així com l’exparlamentari Eduardo Santos, remarquen que el preu a pagar per això és «inassumible»

Dues diputades d’Unides Podem es rebel·len contra el suport a Arnaldo
1
Es llegeix en minuts

Dues diputades d’Unides Podem, Gloria Elizo i María del Carmen Pita, i el conseller de Polítiques Migratòries i Justícia del Govern navarrès, Eduardo Santos, exparlamentari nacional de la formació, han remès a ‘El Periódico de España’ un article en què expressen la seva disconformitat amb la inclusió d’Enrique Arnaldo en la quota de renovació del Tribunal Constitucional i el seu desacord amb el suport a la candidatura. «Cada vot afirmatiu és una ignorància deliberada», asseguren en el text.

Notícies relacionades

Indiquen els tres signants que la composició d’un òrgan com l’alt tribunal «ha de reproduir la deliberació i els matisos existents en la societat» i garantir que les persones que l’integren atresoren «un mínim nivell acreditable per la seva trajectòria i circumstàncies». Però «sense aquests dos aspectes mínims no hi ha res», afegeixen. «I en aquest acord al qual s’ha arribat no hi ha res», sentencien.

Si en un pacte com aquest hi intervenen «persones amb una trajectòria partidista tan acusada com Enrique López» i hi figuren personalitats com Concepción Espejel i el mateix Arnaldo, el que es busca, expliquen els tres autors de l’article, és incorporar el Tribunal Constitucional en «l’estratègia partidista de combat polític», i a sobre, acceptar-lo. I els formants puntualitzen tot seguit: «No acceptem que sigui així de cap manera» perquè «el preu a pagar en termes polítics de regeneració democràtica i socials, de construcció de ciutadania, és senzillament inassumible».