Incendis

El vent dificulta l’extinció d’un incendi forestal a Mallorca

  • Activat el nivell 1 de risc per un foc declarat al municipi de Pollença

El vent dificulta l’extinció d’un incendi forestal a Mallorca
1
Es llegeix en minuts

Els bombers de Mallorca treballen de matinada per extingir un incendi forestal declarat al coll de Síller, al municipi de Pollença. El foc es va iniciar al voltant de les 18 hores i al lloc van acudir dues autobombes, 16 brigadistes, un cap de capatassos i un agent de medi ambient. Segons va informar l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) al seu perfil de Twitter, l’incendi forestal es va confirmar a les 19.30 hores i va ser activat el nivell 1 de perillositat per la proximitat de vivendes. Preocupava que el fort vent que bufava a la zona, i que dificultava les tasques tant de l’Ibanat com dels bombers, pogués estendre el foc més enllà d’aquesta àrea forestal, pròxima al port de Pollença. El foc ha calcinat entre 10 i 12 hectàrees.

Notícies relacionades

En declaracions de l’alcalde Tomeu Cifre a IB3, al voltant de les 22 hores el foc estava pràcticament controlat a la zona del coll de Síller i preocupaven els voltants de cala Sant Vicenç, a causa que el vent havia assecat molt el terreny i no havia plogut des de feia dos dies, a més que encara bufaven fortes ràfegues d’aire.

És el cinquè incendi que s’ha produït en aquesta zona en 23 anys. Casualment, les flames es van originar al mateix lloc que el que va tenir lloc el desembre del 2017 i que va obligar a desallotjar unes seixanta cases. En aquell cas el foc va ser provocat per la ruptura d’un cable de mitja tensió, les espurnes del qual van calar foc a la vegetació, ajudat per les fortes ratxes de vent.

Temes:

Incendis