Als 86 anys

Mor José Antonio González Casanova, redactor de la Constitució i l’Estatut

Mor José Antonio González Casanova, redactor de la Constitució i l’Estatut

Toni Albir / Efe

1
Es llegeix en minuts

José Antonio González Casanova ha mort aquesta matinada als 86 anys. Va ser redactor de la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de 1979 i ha mort al no superar un ictus que va patir fa dues setmanes, segons avança l’Ara.

González Casanova va col·laborar en la transició democràtica, com a catedràtic de Dret constitucional de la Universitat de Santiago de Compostel·la i, posteriorment, de Teoria de l’Estat a la Universitat de Barcelona. També va participar amb el PSC i el PSOE en la redacció de la Constitució de 1978 i els estatuts d’autonomia de Catalunya, el País Basc i Galícia.

Educat en una família franquista i una escola de cures, el professor va participar en el Front d’Alliberament Popular (conegut popularment com el Felipe) i va ser un dels fundadors del Front Obrer de Catalunya (FOC), abans d’integrar-se al PSC.

Va ser membre del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya i el Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya. I va escriure articles a diversos diaris, entre els quals EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

El Govern li va concedir la Creu de Sant Jordi el 2010.

Era pare de l’exregidora de Barcelona Itziar González i viudo de la catedràtica Rosa Virós, que va ser la primera rectora d’una universitat catalana, la Pompeu Fabra.