La CUP exigeix al Govern un gir per recolzar els pressupostos

La CUP exigeix al Govern un gir per recolzar els pressupostos

CAPTURA VIDEO EFE

1
Es llegeix en minuts

La CUP ha exigit aquest divendres al Govern que apliqui un «gir a l’esquerra real» si vol el seu suport als pressupostos de la Generalitat per al 2022.

Així ho ha afirmat la CUP en un comunicat, després de reunir els representants de les organitzacions que formen part de la seva «coordinadora oberta parlamentària», per abordar l’estat de les negociacions dels pressupostos, que el Govern preveu presentar a principis de novembre i vol aprovar amb el suport de la CUP.

La CUP ha retret al Govern que hagi rebutjat qüestions considerades fonamentals com «la moratòria dels projectils de foam o la de les renovables» i que, en canvi, «continuï impulsant projectes en contra del territori com els Jocs Olímpics d’Hivern, el circuit de Fórmula 1 o l’ampliació de l’aeroport».

Notícies relacionades

Les prioritats de negociació de la CUP són la sanitat pública, la vivenda, una energètica pública i el «desplegament d’un pla d’industrialització en contraposició als macroprojectes turístics i especulatius que el Govern ha manifestat que pretén impulsar».

Segons la CUP, no «s’estan complint els acords d’investidura» que van permetre portar Pere Aragonès a la presidència de la Generalitat, i fa falta un «canvi radical» en la polítiques del Govern.