La lluita contra la pandèmia

Sanitat renya Ayuso per treure la mascareta dels patis de les escoles

  • La presidenta de la Comunitat de Madrid anuncia la fi de la mesura en els esbarjos a partir de dilluns

  • El ministeri li recorda que la llei estableix l’ús obligatori en espais a l’aire lliure on no es pugui mantenir la distància

Sanitat renya Ayuso per treure la mascareta dels patis de les escoles

EUROPA PRESS / EDUARDO PARRA

1
Es llegeix en minuts

Poc ha tardat el Ministeri de Sanitat a esmenar Isabel Díaz Ayuso per anunciar que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en els centres educatius de la Comunitat de Madrid en els esbarjos i a l’aire lliure a partir de dilluns. El ministeri que dirigeix Carolina Darias ha advertit Ayuso que no pot decidir unilateralment la retirada de la mascareta als patis de les escoles perquè la llei en vigor des del 29 de març estableix l’ús obligatori en espais a l’aire lliure on no sigui possible mantenir una distància mínima d’1,5 metres.

A més, segons recull la declaració d’Actuacions Coordinades en Salut Pública davant la Covid-19 per a centres educatius durant el curs 2021-2022, aprovada en conferència sectorial entre Govern i comunitats, l’ús de la mascareta serà obligatori a partir dels sis anys d’edat amb independència del manteniment de la distància interpersonal o la pertinença a un grup de convivència estable.

Fins ara a la Comunitat de Madrid, les activitats esportives a l’aire lliure –en l’hora d’Educació Física– en els centres educatius es poden realitzar sense mascareta, sempre que aconsegueixin l’autorització i supervisió dels professors responsables en aquell moment del grup d’alumnes.

Notícies relacionades

En la seva intervenció en el ple de l’Assemblea de Madrid, on ha anunciat la mesura, Ayuso ha destacat que «una de les capitals més castigades per la pandèmia està sortint amb més força que mai» per l’«esforç» dels madrilenys per aconseguir-ho, en concret, dels nens, «una generació marcada per la pandèmia». «Cal seguir el seu exemple», ha recalcat.

Els consellers d’Educació, Ciència i Universitats i portaveu del Govern regional, Enrique Ossorio, i el de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ja havien desgranat, en els últims dies, que aquesta era una mesura que volien prendre quan fos possible i que es trobava en estudi.