Amb mascareta

El Parlament recupera el 100% d’aforament de l’hemicicle amb Vox al galliner

  • La Mesa avala el vot delegat de l’exconseller Lluís Puig mentre el Constitucional estudia si s’ajusta a la legalitat

Presentación del nuevo Govern de Cataluña ante el pleno del Parlament

Presentación del nuevo Govern de Cataluña ante el pleno del Parlament / David Zorrakino (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Parlament s’adapta a la nova normalitat amb mascaretes. Els 135 diputats de la Cambra catalana –excepte l’exconseller Lluís Puig, que resideix a Brussel·les des de la tardor del 2017– s’asseuran de nou als seus escons al ple que comença aquest dimarts i que s’allargarà fins dijous.

Atenent la millora de les dades epidemiològiques i l’aixecament de la majoria de restriccions sanitàries a Catalunya, la Mesa i la Junta de Portaveus han perfilat la nova distribució de l’hemicicle, que deixa l’extrema dreta al galliner, quatre membres de Junts al costat del PSC, i Cs davant de Vox. ERC i la CUP mantenen tots els parlamentaris junts i en bloc.

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia el març del 2020, el ple del Parlament s’ha reunit pràcticament sempre amb un format reduït, excepte en la sessió de constitució i en la primera sessió d’investidura d’Aragonès, que es van celebrar a l’auditori amb tots els diputats, així com quan han hagut de votar presencialment canvis a la Mesa.

El vot de Lluís Puig

En la mateixa reunió de la Mesa s’ha acordat avalar el vot delegat de Puig amb els vots d’ERC, Junts i CUP, davant la negativa del PSC. El seu serà l’únic vot delegat després de la recuperació de l’hemicicle ple. Precisament, els socialistes van portar al Tribunal Constitucional la primera delegació que es va aprovar al ple d’investidura i, pendents que decideixi, han presentat una petició de reconsideració a la decisió presa aquest dimarts. Per això, la Mesa tornarà a reunir-se abans de l’inici del ple, tot i que la majoria independentista continuarà mantenint la seva opinió i previsiblement tombarà la reconsideració.