Irene Montero incorpora Isa Serra, Sánchez Mato i Clara Meyer a Igualtat

  • El Tribunal Suprem va confirmar la sentència a Serra d’un any i set mesos de presó i inhabilitació

  • Els dos exregidors de Carmena estan sent investigats per un presumpte delicte de malversació

Irene Montero incorpora Isa Serra, Sánchez Mato i Clara Meyer a Igualtat
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Irene Montero reforça el Ministeri d’Igualtat amb nous perfils polítics. La dirigent de Podem ha incorporat a les files de la cartera que dirigeix la coportaveu nacional dels morats Isa Serra i els exregidors Carlos Sánchez Mato i Celia Meyer per encarar aquesta segona part de la legislatura. Els fitxatges, no obstant, no han sigut aliens a la polèmica: Serra va ser condemnada fa uns mesos a un any i set mesos de presó i els dos exregidors de l’Ajuntament de Madrid durant el mandat de Manuela Carmena estan sent investigats per un presumpte delicte de malversació i prevaricació.

Després de la sortida de Noelia Vera de la secretaria d’Estat d’Igualtat per causes personals fa unes setmanes, Montero s’ha llançat a reorganitzar el seu equip. Fonts d’Unides Podem expliquen que la intenció és sumar «perfils polítics amb experiència institucional, de gestió i municipalistes». En concret, Serra s’incorpora a Igualtat per reforçar les aliances internacionals feministes i «situar Espanya a la punta de llança dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBI», que a més s’encarregarà de mantenir el contacte directe entre el Ministeri d’Igualtat, la societat civil i el moviment feminista.

Notícies relacionades

Mayer, per la seva banda, serà la nova cap de gabinet d’Ángela Rodríguez, ‘Pam’, que va assumir la secretaria d’Estat d’Igualtat ran la marxa de Vera. Fonts del ministeri d’Igualtat recalquen que Mayer té una àmplia experiència en la gestió de polítiques públiques, ja que va ser regidor al consistori de la capital entre el 2015 i el 2019. Sánchez Mato serà assessor econòmic, centrat en les mesures relatives als drets laborals i de la cura amb enfocament de gènere.

Els tres fitxatges han causat bastanta controvèrsia, atesa la situació judicial de cadascú. El mes de juny passat, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a Serra d’un any i set mesos de presó per atemptat a l’autoritat arran de l’intent de frenar un desnonament a Madrid el 31 de gener del 2014. Sánchez Mato i Mayer estan sent investigats per un presumpte delicte de malversació i prevaricació a l’encarregar informes per valor de 50.000 euros sobre el conveni per a la celebració de l’Open de Tennis, després d’una denúncia cursada pel PP.