En una providència

El Constitucional revisarà la llei del lloguer catalana

  • El tribunal admet a tràmit el recurs del Govern, que no va sol·licitar la suspensió cautelar de la norma

El Constitucional revisarà la llei del lloguer catalana

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Constitucional revisarà la llei catalana de mesures urgents per contenir el preu dels lloguers aprovada el setembre del 2020 a l’haver admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat del Govern. Com que l’Executiu no va sol·licitar la suspensió cautelar de la mesura per sis mesos prorrogables, seguirà en vigor fins que l’alt tribunal es pronunciï sobre el fons, han informat a aquest diari fonts jurídiques.

Notícies relacionades

El Govern de Pedro Sánchez va basar el seu recurs en el dictamen que el Consell de Garanties Estatutàries va fer a instàncies de Cs i del PP, que també va impugnar la norma i la seva impugnació ja va ser admesa a tràmits. El Consell, format per juristes proposats per partits independentistes i no independentistes, va assenyalar que la norma catalana era contrària a l’Estatut i a la Constitució, per invasió de competències. La Generalitat, en canvi, en les converses que va mantenir amb l’Executiu i Podem, sempre va argumentar que no existia aquesta vulneració, al basar-se en el Codi Civil català. 

En concret, l’informe de l’organisme concloïa que 11 dels 15 articles i set de les 14 disposicions de la llei no tenen empara ni en la Carta Magna ni en l’Estatut. El Consell va observar incompatibilitats amb els articles que permeten calcular rendes inicials, preus de referència i repartiment de despeses, entre d’altres, puntsrecollits en la impugnació de l’Executiu de Sánchez.