Després de la renúncia d’Eva Granados

El Parlament elegeix Assumpta Escarp com a vicepresidenta segona de la Mesa

  • La diputada socialista relleva Eva Granados, que fa el salt al Senat i deixa el seu escó a la Cambra catalana

La secretària d’Organització del PSC, Assumpta Escarp, durant la seva valoració de les enquestes a peu d’urnes.

La secretària d’Organització del PSC, Assumpta Escarp, durant la seva valoració de les enquestes a peu d’urnes. / JESUS DIGES / EFE

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimarts el ple del Parlament ha triat la diputada Assumpta Escarp com a vicepresidenta segona de la Mesa de la Cambra catalana. Escarp relleva així Eva Granados en el càrrec que ha ocupat fins ara després que fos nomenada senadora per designació autonòmica.

L’elecció, feta mitjançant paperetes i urnes, amb el vot delegat dels diputats que no eren a l’hemicicle a causa de les restriccions sanitàries per Covid-19, s’ha conclòs amb un resultat de 46 vots a favor, 69 vots en blanc, 9 nuls i 11 dels diputats de l’extrema dreta han votat, sense èxit, la seva pròpia candidata, María García Fuster.

La Mesa queda tancada amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al capdavant; la vicepresidenta primera, Alba Vergés; la segona, Escarp; i els secretaris d’ERC, el PSC, Junts i la CUP.

Notícies relacionades

En la comissió de l’Estatut dels Diputats, tots els grups van recolzar la idoneïtat de Granados per ser designada com a senadora, tret de Vox, que hi va votar en contra protestant per la fórmula elegida per designar-los. 

Granados ja ha comunicat a la Mesa la seva renúncia a l’acta de diputada, per la qual cosa ocuparà el seu escó Mireia Dionisio, i ara es dedicarà a exercir les funcions de portaveu del PSOE en el Senat.