Amenaça terrorista

Els caladors del gihad, nova sèrie multimèdia a EL PERIÓDICO

Els subscriptors d’aquest diari tindran accés, des del dilluns 27 de setembre, a un serial documental amb què entendre més com afecta el fenomen terrorista a Espanya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’amenaça del gihadisme ha fet 20 anys a Espanya, un país que porta els últims 80 mesos en alerta antiterrorista IV, el penúltim esglaó en l’escala oficial utilitzada per l’Estat.

Reclutadors de l’ISIS i Al-Qaida adoctrinen en cinc punts clau del país amb propaganda recollida en reservoris secrets de l’Àfrica i l’Orient Mitjà, bots d’internet i xats de milers de seguidors organitzats amb simples telèfons mòbils.

Des que va començar la pandèmia els cops policials s’han fet més nombrosos i amb prou feines hi ha mesos en què les forces de seguretat no neutralitzin algun individu amb plans per atemptar. Del centenar i mig de condemnats per gihadisme que compleixen pena a la presó, s’acosten al 0% els que decideixen intentar apartar-se de l’integrisme, tot i que el 90% busqui escurçar la condemna mitjançant l’atenuant de la confessió dels fets que els atribueix la justícia.

Notícies relacionades

Mentrestant, i perdut el control a l’Afganistan, en un altre amagatall terrorista més pròxim, el Sahel, el més gran, més violent i més inaccessible del món, Espanya i els seus socis europeus lliuren una guerra inacabable amb milers de gihadistes reclutats per la gana, l’odi i el rigor del canvi climàtic.

De què està passant en aquest terreny i per entendre més la vigència de l’amenaça, EL PERIÓDICO ha elaborat la sèrie de cròniques multimèdia ‘Els caladors del gihad’ sobre la pervivència d’un fanatisme que ha canviat el món, que va provocar dues tragèdies històriques a Madrid i Barcelona, i que en aquest país no ha deixat d’intentar un tercer cop devastador i manté alerta els encarregats de garantir la nostra seguretat. A partir del dilluns 27 de setembre els subscriptors d’aquest diari es podran submergir en diverses peces d’investigació, narrades en diferents formats, que li permetran accedir a detalls, testimonis, imatges i dades de gran valor informatiu.