Detenció de l’expresident a Sardenya

L’entorn de Puigdemont confia en la seva posada en llibertat

L’entorn de Puigdemont confia en la seva posada en llibertat
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’entorn de l’expresident Carles Puigdemont ha mostrat en els últims minuts la seva confiança que malgrat estar detingut per la policia italiana a l’Alguer, aquest divendres serà posat en llibertat.

Notícies relacionades

Segons fonts d’aquest entorn jurídic, Puigdemont tornarà a ser posat en llibertat com va ocórrer en la detenció i empresonament a Alemanya, concretament a la presó de Neumünster, el març del 2018. Per això el missatge que es trasllada en aquestes primeres hores és de tranquil·litat, si bé s’assumeix que la situació judicial de l’expresident s’anirà veient «sobre la marxa».

Aquest dijous l’expresident de Generalitat ha sigut detingut a l’illa italiana de Sardenya tot just baixar de l’avió que el traslladava des de Brussel·les per assistir a una recepció institucional del síndic de l’Alguer. Policies italians de paisà han procedit a l’arrest a l’aeroport de l’Alguer en virtut de l’ordre de recerca i captura emesa pel Tribunal Suprem, segons ha confirmat l’advocat del líder de Junts, Gonzalo Boye. Aquest divendres Puigdemont passarà a disposició de la justícia italiana, que és competent per decidir si el deixa en llibertat o l’entrega a Espanya.