Demana a «tothom» que s’afegeixi al diàleg

El Govern central: «El procés sobiranista s’està acabant. Ara estem en la fase del diàleg»

Bolaños evita dirigir-se directament a Junts, després que el partit de Carles Puigdemont fos exclòs de la taula

El Govern central: «El procés sobiranista s’està acabant. Ara estem en la fase del diàleg»

EUROPA PRESS / KIKE RINCÓN

2
Es llegeix en minuts

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat aquest dijous que «el procés sobiranista ja s’està acabant» i que ara s’ha iniciat «una nova etapa, que és el de la recerca de solucions», i això només es pot aconseguir, segons el seu parer, «mitjançant el diàleg». Per això, ha demanat a Junts i a «tothom» que s’afegeixi a aquesta tasca perquè «no hi ha cap altra manera», segons el ministre, de retornar la normalitat política a Catalunya. «I per a això treballarem», ha afirmat en una entrevista a la cadena SER.

«Més que retrets a les persones que no han rebut amb carinyo la celebració de la taula del diàleg, el que fem és allargar la mà perquè tothom comprengui que no podem viure d’esquena i no escoltar-nos», ha explicat Bolaños.

En tot cas, el que és el coordinador de la delegació espanyola a la taula de diàleg ha evitat dirigir-se directament a Junts, després que el partit de Carles Puigdemont fos exclòs de la taula de diàleg per part del president català, Pere Aragonès, per entossudir-se a enviar representants que no formen part del Govern.

Notícies relacionades

«Ens agradaria que tothom sumés», ha emfatitzat el ministre, que ha assegurat que el reinici de la taula de diàleg es va desenvolupar en un ambient «cordial», en el qual el Govern i la Generalitat van poder constatar les seves «posicions allunyades» però alhora comprometre’s a escoltar-se, sense pressa ni pausa i sense terminis.

Referent a això, Bolaños ha defensat que tenen clar que no poden «treballar a contrarellotge» perquè «no tindria cap sentit». «No és necessari que ens posem terminis, sinó que parlem i trobem solucions», ha defensat, evitant, a més, concretar un possible calendari o agenda de temes a tractar. «Parlem de fer-ho sense pressa ni pausa. Això es tradueix en treballs discrets, com va passar ahir», ha remarcat, després d’assenyalar que, en tot cas, quan hi hagi acords es faran «públics» i seran «molt transparents».