Ampliació del Prat

Aragonès acusa el Govern central de voler imposar un model «desenvolupista»

  • El president reitera que l’Executiu vol posar la Generalitat «entre l’espasa i la paret»

  • El republicà desvincula la polèmica per l’aeròdrom de la taula de negociació pel conflicte polític

Aragonès acusa el Govern central de voler imposar un model «desenvolupista»

David Zorrakino - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès ha mostrat aquest dijous «la seva profunda indignació» per la decisió de Foment «basada només en declaracions públiques», va dir, de retirar la inversió prevista a l’aeroport del Prat. Aragonès no va estalviar en crítiques i va asseverar que el Govern de Pedro Sánchez «pretenia col·locar la Generalitat entre l’espasa i la paret, perpetrar un xantatge en tota regla i mostrar una nul·la voluntat de diàleg i un menyspreu al consens». «No acceptarem una dinàmica de xantatge», va resumir.

Amb tot, el president va voler separar aquesta polèmica de la taula de negociació pel conflicte polític. Va aclarir que el presumpte xantatge denunciat descrivia el comportament del Govern central «en l’àmbit de les infraestructures». «A la taula de negociació no parlarem de l’aeroport. Em nego a deixar de reclamar el referèndum i l’amnistia per un boicot de l’Executiu al Prat», va sentenciar.

Aragonès, en la línia del que va expressar Oriol Junqueras a EL PERIÓDICO, va afirmar que el Govern central té un «interès» nul per invertir en l’aeròdrom del Prat i que el pla presentat la setmana passada no només és «inviable», sinó que, a més, «vulnera els acords firmats el 2 d’agost entre els dos governs». Per això, el cap de l’Executiu va exigir a Pedro Sánchez que «retorni als acords» de fa un mes.

Més temps per a l’estudi

«Propostes com l’ampliació de l’aeroport s’han de treballar més. Com estava previst en els acords, que donava dos anys per delimitar l’abast de la inversió en el pla director, per al qual hi ha dos anys de termini. Però han volgut imposar la destrucció de la Ricarda», va apuntar Aragonès.

Notícies relacionades

En relació amb la disparitat de visions que presenta el Govern, en funció de si és Aragonès qui opina o si és el vicepresident, Jordi Puigneró, de Junts, el president va asseverar que l’Executiu de Sánchez «buscarà la divisió interna» a la Generalitat per «ocultar que al si de la Moncloa no s’aclareixen», atès que la vicepresidenta, Yolanda Díaz (Unides Podem) ,és aquest dijous a la Ricarda «defensant l’espai natural». «El Govern de Sánchez busca a qui carregar el mort per ocultar la seva divisió interna», va sentenciar.

Aragonès també va reiterar la històrica demanda catalana perquè se cedeixi la gestió de l’aeroport a les institucions catalanes, perquè hi hagi un «pla de Catalunya per a la infraestructura».