Universitat Catalana d’Estiu

Tres gendarmes pregunten per Puigdemont a Prada

L’expresident no té previst visitar la ciutat francesa aquest any

Reunión consellers de Junts per Catalunya y Carles Puigdemont, en Waterloo

Reunión consellers de Junts per Catalunya y Carles Puigdemont, en Waterloo / Horst Wagner (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Tres agents de la policia francesa de la subprefectura de Prada (França) s’han presentat aquest dilluns a la tarda al recinte on se celebra la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) i han preguntat si estava previst que Carles Puigdemont hagi de fer acte de presència en algun dels actes de la trobada, que s’allargarà durant uns quants dies. La UCE ha inaugurat aquest dilluns la seva edició número 53.

Notícies relacionades

Segons ha avançat ‘Nació Digital’, els gendarmes s’han adreçat a les persones de recepció i han preguntat si l’expresident de la Generalitat hi era, o si tenia pensat anar-hi durant la setmana. El personal de recepció ha contestat que no està prevista la visita de Puigdemont, a diferència del que va passar el 2020, quan va pronunciar una conferència.

Els agents de la policia francesa també han demanat als organitzadors de la UCE informació sobre el compliment de les mesures sanitàries per la pandèmia i pel control d’accés al recinte. En la seva intervenció de l’any passat, Puigdemont, que viu a Waterloo (Bèlgica), va afirmar que «els efectes secundaris de la repressió» al procés es poden reparar, perquè «on hi ha desorientació, desunió, enuig i desmobilització» hi pot haver «orientació, unitat, esperança i mobilització».