Del 21 de desembre al 21 de març

Extremadura planteja obrir un debat nacional per fer la mascareta obligatòria tots els hiverns

  • El president Fernández Vara, metge de professió, destaca la seva eficàcia en la lluita contra la grip i altres virus respiratoris

Rueda de prensa de Fernández Vara en Mérida

Rueda de prensa de Fernández Vara en Mérida / Jero Morales (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha plantejat la necessitat d’obrir el debat sobre l’ús de la mascareta el pròxim hivern, ja que el seu ús durant la pandèmia ha permès comprovar la seva eficàcia en la lluita contra la grip i altres virus respiratoris.

En roda de premsa a Mèrida, després d’assistir a Salamanca a la Conferència de Presidents, Vara ha explicat que ha fet aquest plantejament al fòrum perquè aquestes altres malalties van caure considerablement l’any passat i pràcticament han desaparegut aquest amb l’ús generalitzat de la mascareta.

El president extremeny, metge de professió, ha destacat l’important estalvi econòmic i en vides que ha comportat aquesta mesura, ja que ha recordat que la grip ocasiona a l’any a Espanya més de 50.000 ingressos hospitalaris i uns 15.000 morts.

La higiene, també fonamental

«La mascareta i la higiene han demostrat que són dos elements fonamentals per convertir gairebé en anecdòtics aquests virus hivernals», ha dit, per la qual cosa ha insistit que s’hauria, segons el seu parer, d’obrir un debat sobre el seu ús tots els anys entre el 21 de desembre i el 21 de març.

Vara s’ha felicitat pels milions de vacunes que arribaran a Espanya aquest mes d’agost, 80.000 d’elles a Extremadura, i ha plantejat també a la Conferència de Presidents la necessitat de decidir i abordar què passarà després que tota la població estigui vacunada amb dues dosis i si és necessari reforçar el procés amb una tercera dosi.

Certificat Covid

Notícies relacionades

Respecte al «certificat Covid», el president extremeny ha explicat que, en principi, l’opinió majoritària de les comunitats autònomes és esperar que tota la població s’hagi pogut vacunar per exigir aquest document digital, ja que, si no, es produiria una discriminació entre les persones que encara no s’han pogut immunitzar.

Igualment, en l’àmbit sanitari, Fernández Vara ha plantejat la necessitat d’estabilitzar el personal d’atenció primària i la possibilitat d’abordar les reformes legals necessàries perquè l’examen MIR no només doni accés a una especialitat, sinó també a la funció pública.