Segona jornada de treball als EUA

Pedro Sánchez Los Angeles

Pedro Sánchez Los Angeles

AFP / ROBYN BECK

2
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

afsdfasdfasdf

El president va arrencar la seva segona jornada de treball als EUA a Los Angeles, procedent de Nova York. A primera hora del matí –18.00 hores a Espanya–, va visitar a Pasadena el Jet Propulsion Laboratory de la NASA

Pedro Sánchez va promocionar aquest dijous la tecnologia d’Espanya en l’àmbit aeroespacial amb una visita al Laboratori de Propulsió a Reacció JPL de la NASA, des d’on es controlen missions com les de Mart i on treballen una vintena d’enginyers espanyols.

Aquesta visita va ser el primer acte de Sánchez durant la seva estada a Los Angeles, la segona etapa de la gira de caràcter eminentment econòmic que està realitzant pels Estats Units.

El cap de l’Executiu es va desplaçar fins aquest centre de la NASA i va visitar-ne les instal·lacions acompanyat per l’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, i la ministra espanyola d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto.

Juntament amb diversos responsables del JPL, així com amb el seu director adjunt, Larry James, va accedir a la sala de control, on va ser informat de les activitats que es desenvolupen en l’actualitat.

Des del JPL es controlen les missions a Mart, i alguns dels components dels robots que s’hi utilitzen s’han fabricat a Espanya.

A més, aquest laboratori col·labora amb el centre espanyol de Robledo de Chavela, que juntament amb altres emplaçaments a Califòrnia i Austràlia conformen la xarxa d’antenes del projecte de Comunicacions de l’Espai Profund, que dona recolzament a missions interplanetàries.

El Govern espanyol ressalta la transcendència de continuar col·laborant amb la NASA en l’exploració de l’espai profund i remarca que la seva aposta per l’àmbit aeroespacial es demostra amb fets.

En concret, recorda que un dels projectes estratègics inclosos al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’economia espanyola s’emmarca en aquest context.

Des del centre de control, Sánchez va visitar altres dependències i, davant una reproducció del robot Perseverance utilitzat a la missió Mart 2020, va ser informat dels seus detalls.

Després de rebre com a regal una samarreta amb el logo d’aquesta missió, el president del Govern central va conèixer el museu del JPL i va conversar amb el grup d’enginyers espanyols que treballen en aquest centre de la NASA i que li van oferir detalls de la seva tasca.

Inaugurat el 1930, el Laboratori de Propulsió a Reacció va ser el centre encarregat de llançar el primer satèl·lit nord-americà el 1958, conegut com a Explorer 1, i actualment és la seu on la NASA construeix i opera les seves naus.

Notícies relacionades

Els seus treballadors han acoblat els últims robots enviats a Mart, el Perseverance i el Curiosity, i també supervisen una xarxa de satèl·lits que mesuren les condicions climàtiques de la Terra des de l’espai.

Després d’aquesta visita, Sánchez mantindrà una reunió amb l’alcalde de Los Angeles, figura destacada del Partit Demòcrata i que el president dels Estats Units, Joe Biden, ha designat com a futur ambaixador a l’Índia.