Tornada a la Universitat

Iglesias fitxa per la UOC com a investigador a temps parcial

  • L’exvicepresident del Govern central cobrarà 8.400 euros anuals amb una jornada laboral del 25%

Iglesias fitxa per la UOC com a investigador a temps parcial
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Tres mesos després de la seva dimissió política, Pablo Iglesias ja té destinació per a l’any vinent. L’exvicepresident del Govern ha fitxat per la Universitat Oberta de Catalunya com a investigador a temps parcial en un grup sobre discurs polític en xarxes socials. L’exlíder d’Unides Podem, que després de la seva marxa ha aparegut en ocasions comptades, s’ha presentat a una convocatòria pública per obtenir el lloc i cobrarà 8.400 euros anuals.

Tot just anunciar la seva sortida del Govern per entrar a la competició electoral madrilenya, Iglesias va avisar que el seu objectiu era tornar la Universitat. Abans d’entrar en política, l’exvicepresident era professor a la Universitat Complutense de Madrid. No obstant, ara realitzarà tasques a la universitat catalana online. Segons ha avançat el diari ARA i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, començarà el 15 de setembre al grup ‘Communication Networks & Social Change’ (Xarxes de comunicació i canvi social).

En concret, serà investigador parcial (al 25% de la jornada laboral) del projecte Anàlisi dels discursos ideològics a les xarxes socials: el cas de la comunicació política en xarxa a Espanya de la UOC. Aquest grup, amb una durada prevista d’un any, estudiarà els diferents discursos polítics que es mouen per les xarxes socials, els seus significats i els agents clau. L’àmplia participació d’Iglesias a les xarxes socials com a líder de Podem, primer, d’Unides Podem, després, i de vicepresident, finalment, resulta un plus en aquest sentit.

Amb perfil baix

Notícies relacionades

L’exvicepresident, llicenciat en Dret i Ciència Política per la Universitat Complutense de Madrid, en què es va doctorar, està pràcticament desaparegut des del 4 de maig passat. Després dels resultats a les eleccions madrilenys –va millorar resultat, però va quedar cinquena força–, Iglesias va dimitir de tots els seus càrrecs públics i privats. Des d’aleshores, les seves aparicions es poden comptar amb els dits d’una mà. Al cap de 10 dies de la seva marxa es van publicar unes fotografies de la seva nova tallada de cabells, ja sense cua.

Va tardar gairebé dos mesos a tornar a reaparèixer en una xerrada d’obertura d’un curs d’estiu organitzat per la Universitat Complutense de Madrid sobre assessoria política a govern i administracions públiques. Dilluns passat va concedir la seva primera entrevista al diari italià ‘La Stampa’ en què va reivindicar que la seva marxa del Govern central no va ser «una derrota» i va recordar que ha aconseguit que el PSOE no «torni a aliar-se amb la dreta».