Pel to del seu esborrany

Conde-Pumpido es disculpa amb els seus companys del TC i justifica les seves crítiques en el «debat ardu»

  • El magistrat destaca la «integritat, solvència i compromís intel·lectual» de la resta del ple del tribunal

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El magistrat del Tribunal Constitucional Cándido Conde-Pumpido va utilitzar el que ell mateix ha anomenat «expressions desafortunades» a l’esborrany del seu vot particular contra la sentència que declara inconstitucional el confinament del primer estat d’alarma i que ell mateix va facilitar als seus companys del ple, motiu pel qual s’ha disculpat i les ha atribuït a l’«ardu debat jurisdiccional» que havia mantingut amb ells.

Notícies relacionades

Al seu vot, que serà el que es publicarà al BOE juntament amb la sentència de la majoria del Constitucional, ja no apareixen els comentaris a què es refereixen, en els que considerava els seus companys més propis de «llecs en dret» o de «juristes de saló» que de màxims garants de la Constitució.

En la nota que ha fet pública aquest dimarts afirma: «Lamento que algunes de les expressions desafortunadament contingudes a l’esborrany, i que són fruit de la discrepància pròpia de l’ardu debat jurisdiccional sobre assumptes especialment complexos i rellevants, hagin molestat els meus companys de la majoria, a qui demano disculpes. D’ells, només en puc ressaltar la integritat, solvència i compromís intel·lectual, així com la meva admiració per la seva profunda formació jurídica i la seva noble dedicació a la tutela dels drets fonamentals de tots els ciutadans. Amb independència de la pluralitat d’opinions, que només pot enriquir les resolucions d’aquest Tribunal, he de manifestar que per mi resulta un orgull i una satisfacció deliberar amb ells».