Perfil

Raquel Sánchez, alcaldessa en els temps durs del PSC, ministra de Transport

La nova integrant del Govern va ser regidora de Gavà del 2007 al 2014 i fa set anys que està al capdavant de la ciutat

Raquel Sánchez, alcaldessa en els temps durs del PSC, ministra de Transport

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Diuen veïns de Gavà que la seva alcaldessa, Raquel Sánchez Jiménez, és una persona que sap acostar-se a la ciutadania, mantenir la calidesa del cara a cara, la proximitat, que cuida la seva imatge, especialment a les xarxes socials, que manté un perfil marcadament feminista i que ha centrat la seva vida política en la localitat del Baix Llobregat.

Nascuda el 1975 a la ciutat que governa, va estudiar la primària a l’escola Immaculada Concepció i el batxillerat a l’institut Bruguers. És llicenciada en Dret per la UB i va fer un màster de Dret Laboral a la UPF. Va exercir com a advocada en un despatx a Barcelona i en un altre que va fundar amb altres professionals a Castelldefels, però ha centrat el gruix de la seva vida laboral en la política.

La nova ministra de Transport del Govern de Pedro Sánchez és una d’aquestes socialistes que ha conegut temps difícils per al PSC, els anys que van arribar després de la derrota electoral del 20190, quan el tripartit de José Montilla va donar pas al Govern d’Artur Mas, poc abans que s’iniciés el procés. És integrant del PSC des del 2003 i regidora de Gavà des del 2007, any en què es va convertir en tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda.

Notícies relacionades

Del 2011 al 2013 va ser tinent d’alcalde d’Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Sostenibilitat. El 2014 es va convertir en alcaldessa, la primera dona que va ostentar la vara de comandament municipal a Gavà. Va reemplaçar Joaquim Balsera, els vaticinis electorals dels quals no eren precisament optimistes, un any abans de les eleccions del 2015, en què va aconseguir la victòria per majoria simple. El 2019 va aconseguir la majoria absoluta.

Pedro i la festa de la Rosa

Companys de partit remarquen que la designació de l’alcaldessa com a ministra ha sigut una sorpresa, a més d’un suport al municipalisme del PSC. I aventuren que la idea d’elegir-la va poder sorgir de l’assistència de Pedro Sánchez a la festa de la Rosa dels socialistes el 2019 a Gavà. Referent a Catalunya, la nova ministra gestionarà aspectes de pes considerable, com la possible ampliació de l’aeroport del Prat.