Canvis al Govern

Pilar Alegría, nova ministra d’Educació

  • La socialista saragossana, delegada del Govern a l’Aragó, va declinar la proposta de Pedro Duque per ser secretaria d’Investigació

Pilar Alegría, nova ministra d’Educació

El Periódico de Aragón

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Quan Pedro Duque va ser nomenat ministre per Pedro Sánchez, l’astronauta va trucar a Pilar Alegría (Saragossa, 1977) per ocupar la Secretaria d’Estat d’Investigació. La socialista l’hi va agrair molt, però va dir que no. «Vull seguir a l’Ajuntament de Saragossa», li va contestar. 

El febrer del 2020, Alegría va ser reclutada per la Moncloa per ser la nova delegada del Govern a l’Aragó. Tota una «sorpresa» que aquesta vegada sí que va acceptar. El seu objectiu era «bastir ponts» entre Espanya i Aragó, segons va explicar en una entrevista concedida a El Periódico de Aragón, diari que pertany a Prensa Ibérica, editora d’El PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Alegría, de marcat perfil socialista, acaba de ser nomenada nova ministra d’educació en substitució d’Isabel Celaá, que deixa la institució amb una nova llei aprovada, una altra en preparació (la de formació professional) i després d’un complicat curs acadèmic en què s’ha demostrat que els centres educatius han sigut llocs segurs davant la pandèmia.

La nova titular d’Educació s’ha mostrat sempre molt combativa contra la violència masclista, criticant la «ideologia negacionista» de moltes veus.