Canvi de Govern

Félix Bolaños: l’home del President

  • El discret i fidel nou ministre de la Presidència és el principal assessor jurídic de Pedro Sánchez

Exhumation of late Spanish dictator Francisco Franco in Spain

Exhumation of late Spanish dictator Francisco Franco in Spain / POOL (Reuters)

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

És i continuarà sent un dels homes del President. Discret, fidel i expert en espinosos assumptes jurídics. Félix Bolaños, un home de partit i una de les persones de màxima confiança de Pedro Sánchez, és el nou ministre de la Presidència i Relacions amb les Corts. Coordinarà tots els ministres del nou Executiu, una tasca que fins ara feia Carmen Calvo. Alguna cosa fallava amb la vicepresidenta i el cap de l’Executiu ha optat per substituir-la i nomenar per al càrrec Bolaños, un dels seus principals suports des de les primàries del 2017 en les quals es va enfrontar a Susana Díaz.

Notícies relacionades

Bolaños era juntament amb Iván Redondo, cap de Gabinet de la Presidència del Govern, el nucli dur de Sánchez. No obstant, en els últims mesos la relació entre Bolaños i Redondo –que no és un home de partit, a diferència del nou ministre– s’havia refredat. El refredament va ser palpable en les últimes eleccions a la presidència de la Comunitat de Madrid, on la candidata del PP, Isabel Diaz Ayuso, va sortir victoriosa.

Sánchez aprecia l’absoluta discreció de Bolaños. El considera un professional molt solvent i de màxima confiança. L’ha tingut al seu costat en la batalla dels indults als presos del procés, igual que va passar amb l’exhumació del cadàver de Franco, on Bolaños va realitzar amb èxit totes les tasques de fontaneria i logística amb la família del dictador.