Curs d’El Escorial

Casado promet ressuscitar l’economia espanyola en 100 dies si arriba a la Moncloa

  • El líder del PP vol que de la convenció nacional de l’octubre surtin «lleis escrites» que ell pugui aplicar com a president

Casado promet ressuscitar l’economia espanyola en 100 dies si arriba a la Moncloa

Zipi / Efe

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Pablo Casado té en el seu full de ruta marcada en vermell l’última setmana de setembre, quan el PP organitzarà taules de debat per tot Espanya que culminaran amb la convenció nacional els dies 2 i 3 d’octubre a València. En aquests actes, hi haurà més de 200 ponents de tots els sectors amb què el líder del PP vol «renovar l’aigua del pou ideològic», que veu una mica «sec» en els últims anys. Casado s’ha proposat que entre els convidats hi hagi també persones amb sensibilitats ideològiques «diferents» [‘La Razón’ assenyala avui que hi participarà Albert Rivera, una cosa que el PP no confirma ni tampoc desmenteix] i que d’aquestes converses surtin, ha concretat aquest dimarts, «lleis escrites» que ell pugui aprovar en els seus primers «100 dies» si arriba a la Moncloa. Així ho ha dit en una conferència que ha pronunciat en els tradicionals cursos del PP que la Universitat Complutense organitza a l’Escorial, on ha estat escudat per Luis de Guindos, exministre d’Economia i ara vicepresident del Banc Central Europeu.

Notícies relacionades

Casado s’ha compromès a «desfibril·lar» l’economia espanyola en els seus primers tres mesos en el Govern. Ressuscitar-la, ha dit, de l’estat lamentable en la que creu que la deixarà Pedro Sánchez després de la pandèmia. El líder dels conservadors ha exigit al cap de l’Executiu que no pugi les cotitzacions socials, una cosa que està estudiant el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. «No considerem que sigui el més encertat amb cinc milions d’aturats que s’encareixi la creació d’ocupació i la contractació d’altres treballadors», ha declarat. També ha lamentat que el Govern continuï dient que derogarà la reforma laboral de Mariano Rajoy, que ell creu que està funcionant i que, si cal tocar-la, és per «fer-la més competitiva». «L’avís que estem donant és que cal fer reformes i començar a pensar en l’estabilitat pressupostària», ha proclamat Casado, per afegir que el Govern ha rebutjat les ofertes de pacte que ha plantejat el seu partit i per això ara els populars han de dir que «hi ha una altra manera de fer les coses». El pla del PP és: rebaixa de la fiscalitat, rebaixa de burocràcia, augment de la flexibilitat laboral, augment de la formació i augment de la seguretat jurídica.

El dirigent del PP desconfia de les bones dades de creixement que es preveuen per a Espanya aquest any i el pròxim i creu que el risc a la inflació i la possibilitat que el Banc Central Europeu canviï de política monetària (després d’haver reaccionat a la Covid donant condicions de finançament molt folgades tant per als governs) deixen el país en una situació de «vulnerabilitat» que cal evitar amb «reformes», «un pla de competitivitat, creant ocupació i recaptant més tot i que sigui amb menys tipus impositius».