Inadmet els recursos de la defensa

El Suprem confirma les condemnes del Tribunal de Comptes pel 9-M

Artur Mas i la vicepresidenta del {Govern}, Joana Ortega, durant el ple del Parlament, aquest dimecres.

Artur Mas i la vicepresidenta del {Govern}, Joana Ortega, durant el ple del Parlament, aquest dimecres. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem no revisarà la condemna imposada pel Tribunal de Comptes a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega, els exconsellers Francesc Homs i Irena Rigau i cinc ex alts càrrecs més de la Generalitat per les despeses que va suposar la consulta del 9-M de 2014. En una providència ha rebutjat sense ni tan sols admetre a tràmit els recursos interposats per tots ells.

Notícies relacionades

La secció primera de la sala tercera considera que cap de les impugnacions justifica l’interès casacional que obligarà a admetre, perquè no ha fonamentat prou la necessitat de fer-ho. D’aquesta manera, la condemna del Tribunal de Comptes que va imposar a Mas i la resta de polítics condemnats a tornar 4,9 milions d’euros de fons públics queda confirmada com la va deixar en segona instància l’òrgan fiscalitzador.

En concret, el Suprem decideix no admetre a tràmit les impugnacions presentades per Mas, Homs i Josefina Valls, Jordi Vilajoana, Ignasi Genovés, Jaume Domingo i Teresa Prohias.