Després de la reunió de la Moncloa

Aragonès impulsarà l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació aquest estiu

El president convocarà els partits, entitats i institucions entre el juliol i l’agost per consensuar la posició de la societat catalana

Aragonès impulsarà l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació aquest estiu

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, impulsarà entre el mes de juliol i agost l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació amb el qual pretén agrupar partits, entitats i institucions favorables a aquestes dues demandes per arribar a la reunió de la taula de diàleg al setembre amb el màxim consens de la societat catalana.

En una entrevista a Catalunya Ràdio el dia després d’haver-se reunit amb el president del Govern, Pedro Sánchez, Aragonès ha explicat que centrarà la seva activitat de les pròximes setmanes a convocar aquest òrgan perquè estigui «consolidat» quan es reprengui la taula de diàleg al setembre i començarà formant un grup impulsor amb ERC, Junts i la CUP, els tres grups parlamentaris que ja han manifestat la seva voluntat de participar-hi.

No anirà a la Conferència de Presidents

Notícies relacionades

Preguntat per si participarà en la Conferència de Presidents autonòmics, Aragonès ha assegurat que la seva «previsió és mantenir exclusivament la interlocució amb el Govern espanyol en la relació bilateral i no en l’àmbit de la Conferència de Presidents». Ha assegurat que aquest tipus de fòrums «moltes vegades són una escenificació, una foto» i no un lloc en el qual es «treballa», per la qual cosa assistir-hi no serà «el més útil per avançar».

L’antecessor d’Aragonès en el càrrec, Quim Torra, ja es va absentar el juliol de l’any passat de la conferència de presidents celebrada llavors a La Rioja.