Acte de recolzament institucional als dirigents independentistes

Aragonès rep a Palau els indultats i exigeix la fi de la repressió

  • «No tingueu cap dubte que tornarem a vèncer», remarca el president en un homenatge institucional solemne

  • Forcadell afirma que es tracta d’«un pas més cap a la fi de la repressió, l’autodeterminació i la república»

  • Puigneró (JxCat), rememora l’«ho tornarem a fer» de Cuixart i ha qüestionat la «concòrdia» de Pedro Sánchez

Aragonès rep a Palau els indultats i exigeix la fi de la repressió

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès ha rebut al Palau de la Generalitat els nou dirigents independentistes recentment indultats. Poc després de les quatre de la tarda, els nou polítics, entre crits d’«independència» a la plaça de Sant Jaume, han sigut rebuts a peu de carrer per Aragonès i el vicepresident, Jordi Puigneró. Els actuals membres del Govern també han participat en l’acte al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. La sessió ha tingut un notable to institucional i de restitució dels nou dirigents polítics i socials.

Després de la seva arribada, els presos s’han desplaçat al despatx d’Aragonès al saló Verge de Montserrat. I de manera simbòlica s’han mantingut buides diverses cadires a la galeria gòtica del Palau, on han tingut lloc els discursos.

Aragonès ha elogiat la tasca dels dirigents recentment indultats. «Tot el nostre reconeixement i admiració, pel vostre compromís amb la democràcia i la llibertat, perquè es pugui decidir lliurement el futur del país a través d’un referèndum d’autodeterminació», ha destacat. «Avui no acaba res, ens correspon perseverar fins que la repressió cessi del tot i es respecti la voluntat popular de la ciutadania de Catalunya, continuem tossudament decidits a fer possible l’amnistia i l’autodeterminació, que se us reconegui que no vau cometre cap delicte, perquè els exiliats han de poder tornar sense por de ser perseguits». En aquest sentit, el president ha exigit: «S’ha d’acabar una vegada per sempre l’ofensiva judicial contra el moviment, del Tribunal de Comptes contra l’independentisme». Aragonès ha remarcat que el Govern continua «tossudament» decidit a fer possible la independència i la república catalana. «No tingueu cap dubte que tornarem a vèncer», ha conclòs.

Forcadell: «Un pas més»

Notícies relacionades

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, que ha parlat en nom dels sis dirigents indultats, ha expressat la seva alegria i agraïment «als milers de catalans i catalanes que s’han mobilitzat per la nostra llibertat». «Aquests dies som feliços, però ni la felicitat ni l’alegria no són completes perquè no tots som aquí, hi ha persones exiliades que no poden tornar i moltes persones represaliades, per això ens comprometem a treballar més que mai per aconseguir el final de la repressió», ha assegurat. «Estem fent un pas més, sense les victòries electorals, la mobilització i les victòries judicials a Europa ara no estaríem aquí, visquem-ho com un pas més cap al final de la repressió, l’autodeterminació i la república justa i feminista», ha acabat.

Puigneró enalteix l’‘ho tornarem a fer’

Per la seva part, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha destacat: «No donarem les gràcies per uns indults d’un Estat que creia que tancant-vos us limitaria el que sou i penseu, les úniques gràcies, les del poble de Catalunya per mantenir-vos dempeus i sense defallir». El dirigent de JxCat ha afegit que «la concòrdia és incompatible amb la repressió, és acceptar la via per solucionar els conflictes polítics». «La pregunta és si l’Estat està disposat a renunciar a la repressió per impedir que exercim aquest dret», ha afegit. «El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, deia ‘ho tornarem a fer’ i no en tinc cap dubte perquè l’única lluita que es perd és la que s’abandona», ha remarcat.