Haurà de complir amb un control setmanal

Urdangarin ja no haurà de dormir a la presó

  • Compleix condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos

1
Es llegeix en minuts

Iñaki Urdangarin ja no haurà de pernoctar a la presó d’Àlaba des d’aquest dijous, després que se’l n’hagi eximit pel seu bon comportament i el compliment de les seves obligacions. Segons han informat fonts de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, aquest organisme va ratificar aquest dimarts la resolució de la Junta de Tractament d’aplicar a l’ex duc de Palma l’article 86.4 del Reglament Penitenciari.

Urdangarin, que compleix condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos, va ingressar l’1 de març passat a la presó provincial d’Àlaba, on ha hagut de dormir de dilluns a dijous en règim obert.

A la presó coneguda com a Zaballa va ser traslladat des del Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá de Henares (Madrid). El cunyat del rei va ingressar a la presó de dones de Brieva (Àvila) el juny del 2018 per malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències al cas Nóos.

Des del setembre del 2020 anava a Pozuelo de Alarcón (Madrid) per fer tasques de voluntariat en una ONG d’atenció a persones amb discapacitat, on va acabar la seva tasca a finals de febrer.

Control setmanal

Notícies relacionades

A partir d’ara, haurà de complir un control setmanal, presentant-se personalment a la presó o telefònicament quan sigui fora de Vitòria, i seguir amb el programa que està desenvolupant per a condemnats per delictes econòmics.

També haurà de mantenir la seva activitat professional al despatx d’advocats de Vitòria, on treballa com a consultor des del març.